21. října 2010 • 13:57

Baroše povede v Galatasaray George Hagi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českého fotbalistu Milana Baroše povede v Galatasarayi Istanbul trenér George Hagi. Legendární Rumun se vrací do klubu, kde prožil velkou část své hráčské kariéry, a nahradí Franka Rijkaarda, který byl ve středu odvolán kvůli špatným výsledkům.



Istanbulský celek o tom informoval na svém webu.Galatasaray v úvodních osmi ligových zápasech hned čtyřikrát prohrál a nepostoupil z předkola Evropské ligy.

A to i přesto, že Baroš v pěti odehraných ligových utkáních nastřílel šest branek.Hlavním kandidátem na uvolněný post po Rijkaardovi byl nejúspěšnější turecký kouč Fatih Terim, ten však z rodinných důvodů nabídku odmítl.



Prezident klubu Adnan Polat proto oslovil Hagiho, s nímž ještě v noci uzavřel dohodu a dnes ho oficiálně jmenoval novým koučem. Jeho asistentem bude bývalý turecký reprezentant Tugay Kerimoglu, který v Galatasarayi zahájil svou kariéru a následně strávil osm let v anglickém Blackburnu.

Milan Baroš se prosadil jednou.Foto ČTK


Velkou část kariéry strávil v Galatasarayi i pětačtyřicetiletý Hagi, jenž do Istanbulu zamířil v roce 1996 po angažmá v Realu Madrid a Barceloně. Během pěti let s klubem získal čtyři tituly, dvakrát vyhrál Turecký pohár i Superpohár a v roce 2000 pomohl k triumfu v Poháru UEFA.

"Maradona z Karpat", jak se mu přezdívalo, ukončil hráčskou kariéru v roce 2001 a stal se trenérem rumunské reprezentace. Trénování v Galatasarayi si vyzkoušel již v sezoně 2004-2005, kdy vyhrál s týmem Turecký pohár. Poté, co v lize skončil s týmem třetí, se rozhodl rezignovat. Následně trénoval Temešvár a Steauu Bukurešť, kde v roce 2007 odstoupil po porážce v Poháru UEFA se Slavií Praha.

Milan Baroš je v Galatasarayi spokojený
Milan Baroš je v Galatasarayi spokojený



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud