11. ledna 2011 • 17:15

Zlatý míč mohl mít Schweinsteiger či Xabi Alonso

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepšího fotbalistu planety v anketě Zlatý míč FIFA volilo celkem 624 hlasujících. Na lístcích trenérů, reprezentačních kapitánů a novinářů se objevila i velmi nečekaná jména. France Football zveřejnil kompletní seznam, kde "odborníci" vedle Messiho, Iniesty a Xaviho na fotbalový trůn posadili i Xabi Alonsa, Asamoaha Gyana nebo Bastiana Schweinsteigera.



Většina vyvolených posílala do redakce francouzského časopisu očekávaná jména. Messi, Xavi, Iniesta, Sneijder, Forlán, Ronaldo. Na druhé straně se však našli i tací, kteří by volili úplně jiné tváře.

Jak hlasovali

Tomáš Rosický
kapitán reprezentace a záložník Arsenalu

1. Lionel Messi
2.
Xavi
3.
Wesley Sneijder

Michal Bílek
trenér české fotbalové reprezentace

1. Lionel Messi
2. Cristiano Ronaldo
3. Xavi

Stanislav Hrabě
redaktor Sportu, jediný český hlasující novinář v anketě

1. Diego Forlán
2. Iker Casillas
3. Lionel Messi

Podle novináře z Chadu byl nejlepším hráčem roku Asamoah Gyan, ghanský útočník a smolař ze semifinále světového šampionátu.

Zástupci Konga, Zambie  a Srí Lanky zase volili Xabi Alonsa, defenzivní štít Realu Madrid. Hodně překvapí i jméno Bastiana Schweinsteigera, kterého dal na první místo novinář ze Šalamounových ostrovů.

Ve Středoafrické republice si zase myslí, že nejlepším fotbalistou roku 2010 měl být Mesut Özil. Nečekaně dost hlasů dostával i Carlos Puyol, španělský kapitán mistrů světa.

Podle nich jsou tito hráči zkrátka lepší než Messi, Xavi nebo Iniesta, kteří se dostali mezi nejlepší trojici.

Čeští zástupci svým výběrem tolik nepřekvapili. Michal Bílek s Tomášem Rosickým volili vítěze ankety Lionela Messiho. Lišil se jen redaktor Sportu Stanislav Hrabě, který zaškrtl Diéga Forlána. "Hodnotil jsem podle výkonů na mistrovství světa," vysvětlil svou volbu.

Vítěze Zlatého míče, který se předává od roku 1956, dříve vybírali jen novináři. Od letoška, kdy se anketa spojila s konkurenční FIFA, o nejlepším hráči světa rozhodují i kapitáni a trenéři reprezentací.

Právě díky většímu množství hlasujících v anketě padala i jména hráčů, které by většina fanoušků jako nejlepšího fotbalistu roku 2010 rozhodně nevolila.

Kompletní seznam hlasujících najdete zde »


Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud