25. ledna 2011 • 17:38

Milan Černý: Z přestupu mám rozporuplné pocity

Autor: mip, spo
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavii opouští další klíčový fotbalista. V těžké době, kdy ji čeká boj o udržení v lize, odchází Milan Černý do Ruska. Ten má z transferu rozporuplné pocity. Na druhé straně tamější ligu považuje za dost kvalitní a těší se. "Je to velká výzva," řekl v rozhovoru pro deník Sport.



Přestup Milana Černého má dva úhly pohledu. Ten první je, že nepomůže na jaře Slavii překonat krizi. Druhý úhel spočívá v novou štaci, která může pro mladého hráče znamenat významný posun v kariéře.

"Proto mám rozporuplné pocity. Je mi to líto kvůli fanouškům a klubu. Slavii nemůžu pomoct, i když to bude potřebovat. Ale aspoň pomůžu finančně. Navíc ruská liga, to je velká výzva, velká kvalita," řekl Černý.

Milan Černý v souboji s Turkem Emrem Gungorem.Foto ČTK/AP

Spekulace o Rostovu se vyrojily už před několika dny. Černý přiznal, že maličko nervózní byl. "Čekal jsem na každou zprávu, sledoval to z hodiny na hodinu," vypráví.

Ale teprve až v úterý odpoledne se dočkal jasného verdiktu: Slavia na nabídku Rostova kývla. "Bavil jsem se s Markem Suchým. Říkal, že liga je hodně kvalitní, podle něj pátá nejkvalitnější soutěž na světě. A každým rokem se zlepšuje," těší se Černý.

Zároveň ale přiznává, že na východě by rozhodně kariéru dohrát nechtěl. "Je jasné, že můj sen to není, ale když budu hrát v základu a získám nějaké zkušenosti... Z Rostova se můžu posunout ještě dál," uvedl.

Jedné jistoty se v Rusku určitě dočká - a to pravidelné výplaty. "Finančně to bude dobré," usmívá se. "I když na to moc nekoukám, spíš mě zajímaly ty ostatní věci."

O Černého se dlouhodobě zajímalo více zahraničních klubů. Sám hráč ale přiznává, že jejich nabídky neodpovídaly představám Slavie. "A tak jsem řešil jen Rostov," uzavřel.

Milan Černý bojuje se sparťanskou dvojicí Řepka, Sionko
Milan Černý bojuje se sparťanskou dvojicí Řepka, Sionko

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud