31. ledna 2011 • 08:18

Hloušek míří do Německa, peníze získá i Jablonec

Autor: Aleš Roll, spo
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Slavia si v těžkých časech znovu finančně polepší. Adam Hloušek uspěl na zdravotních a fyzických testech v Kaiserslauternu a ve třináctém týmu bundesligy bude do konce června hostovat. Po odchodu Milana Černého do Rostova se tak Slavia může těšit na další částku do prázdné pokladny.



Před několika dny odešel za částku pohybující se okolo dvaceti milionů korun do Ruska záložník Milan Černý. Eden nyní opustí další středopolař. Dvaadvacetiletý talent Adam Hloušek.

Sportovně to pro červenobílé bude další rána. Další výrazné oslabení. Finančně by si však slávisté polepšili. Klub sužují značné ekonomické potíže, mnohdy není ani na platy hráčů, kteří to nenesou dobře.

Proto je vedení Slavie rádo za každou vydělanou korunu. Hlouškova aktuální cena se bude podle odhadů pohybovat maximálně do padesáti milionů korun, po vážném zranění kolena se totiž záložník teprve dostává do tempa.

Na podzim zasáhl jen do čtyř utkání, převážně jako střídající hráč. Necítil se dobře a po dohodě s trenérem Michalem Petroušem se raději znova připravoval jen individuálně.

Zájem o Hlouška ze zahraničí přesto neochabl. Již před rokem v zimě se údajně připravoval jeho přestup do Německa, zranění však vše zhatilo. Nyní volá bundesliga znovu.

Adam Hloušek nastoupil proti Lille v útokuFoto Michal Beránek (Sport)

Už včera jednal hráčův manažer Pavel Paska společně s jeho asistentem Jiřím Rosickým s německou stranou, dnes se dohodli na hostování.

"S Adamem Hlouškem jsme získali další výrazný přírůstek do naší útočné hry," pochvaluje si sportovní šéf Kaiserslauternu Stefan Kunz. "Je mladý, rychlý a hladový hráč, který se chce v bundeslize prosadit. Jsme přesvědčeni, že nám může pomoci dosáhnout našich cílů."

Na přestupu reprezentanta do jednadvaceti let by profitoval i Jablonec. Není totiž tajemstvím, že v závěru podzimu navýšil za deset milionů korun boss severočeského celku Miroslav Pelta svůj podíl z dalšího Hlouškova transferu na padesát procent.

Část peněz, které Slavia tehdy z této transakce získala, použila na splacení třetiny dluhů vůči hráčům. Nyní by však z prodejní sumy měla mít jen polovinu. Vyjádření Slavie se v neděli večer nepodařilo získat.

Hloušek se „sešívaným“ upsal v létě 2009 a má na kontě 19 ligových zápasů za klub z Edenu a 3 vstřelené branky. V Kaiserslauternu se setká s dalšími Čechy - záložníky Janem Morávkem, Jiřím Bílkem a zraněným Janem Šimůnkem.

KDO UŽ ZE SLAVIE ODEŠEL?
Milan Černý (Rostov) Petr Trapp (Plzeň) Jaroslav Černý (Ankaragücü)

Tijani Belaid (Hull) Ansi Jaakkola (Kilmarnock)

Adam Hloušek nastoupil proti Lille v útoku
Adam Hloušek nastoupil proti Lille v útoku



Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud