10. února 2011 • 04:00

Průšvih na Letné: Podvod vymyslel Chovanec

Autor: kap, mip, sh, jon
Vstoupit do diskuse
18
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od středy česká fotbalová veřejnost nerozebírá (vyjma večerní prohry nároďáku s Chorvatskem) nic jiného. Podvod Sparty, která do utkání se Zenitem Petrohrad nasadila tři údajně zraněné reprezentanty, podle informací Sportu vymyslel sám generální manažer Jozef Chovanec. "Spartě už nevěříme," prohlásil trenér chorvatské reprezentace Slaven Bilič, když uslyšel, že za Letenské nastoupil Manuel Pamič. Místo toho, aby odkopal premiérové utkání za národní tým.



Pekhart, Kadlec, Pamič. Tuhle trojici povolali reprezentační trenéři české jednadvacítky, respektive chorvatského áčka. Jenže Sparta řekla ne. "Pekhart s Kadlecem mají virózu, Pamič si poranil koleno. Nejsou schopní nastoupit.," zněla omluvenka ze strany vedení Sparty.

Jenže všichni zasáhli do úterní přípravy proti Zenitu Petrohrad, generálky na utkání s Liverpoolem. Pod falešnými jmény na dresech. Podvod Sparty odhalily fotografie z internetových stránek Zenitu Petrohrad. A skandál byl na světě. 



Byla to promyšlená akce, podle informací Sportu nápad generálního sportovního manažera Jozefa Chovance, který se zbytkem vedení nic nekonzultoval. Den před zápasem Sparta avizovala, že kvůli technickým problémům tentokrát neposkytne na svých stránkách videopřenos zápasu.

Trenér chorvatské reprezentace Slaven Bilič
„Není to fér. Vím, že se na ten zápas Manuel hodně těšil, byla to pro něj příležitost zahrát si v rodném městě. O startu za národní tým sní už dlouhou dobu. Sparta nám ale řekla, že jeho stav není takový, aby mohl nastoupit. Manuela z toho neviním, ovšem do budoucna nevím, jestli v tomto směru ještě můžeme věřit Spartě. Příště to asi uděláme tak, že Manuel přiletí na sraz a tady si ho prohlédneme, nebo vyšleme své lékaře za Spartou, aby se na jeho stav podívali oni. Nevím totiž, co vedlo český klub k takovému jednání.“

A podle zprávy o utkání pak hrál na levém beku Jakub Podaný, ve středu zálohy Martin Abena a na jejím kraji Pavel Kadeřábek.

Jenže nebyl to dokonale promyšlený plán. Na stránce Zenitu Petrohrad se totiž ve fotogalerii objevily kuriózní záběry hráčů v cizích dresech.

Sparťanská taškařice rozzlobila vedení českého fotbalu i trenéry národních celků.
"Tohle je opravdu špatné jednání," vzkázal jim na soustředění do Španělska trenér jednadvacítky Jakub Dovalil.

"Nemůžou ze všech dělat pitomce.   Tohle nemůže projít jen tak, to musí mít dohru u disciplinární komise,“ zlobil se svazový předseda Ivan Hašek.

Své si k tomu řekl i trenér chorvatské reprezentace Slaven Bilič, jehož hráči ve středu zničili český celek. "Není to fér. Manuel se na ten zápas hodně těšil. Jeho z toho neviním, ale do budoucna nevím, jestli v tomhle směru Spartě můžeme věřit," přiznal.



Sparťanský útočník Tomáš Pekhart v souboji s brankářem Petrohradu
Sparťanský útočník Tomáš Pekhart v souboji s brankářem Petrohradu

Vstoupit do diskuse
18

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud