10. února 2011 • 11:40

Zidane prý Katar nepodporoval kvůli penězům

Autor: čtk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý slavný fotbalista Zinédine Zidane se hájí, že jeho rozhodnutí podpořit kandidaturu Kataru na pořádání mistrovství světa v roce 2022 nebylo motivováno penězi, ale snahou podpořit rozvoj fotbalu na Středním východě.



V rozhovoru pro francouzský list L'Equipe se ohradil proti spekulacím, že za podporu Kataru při jeho úspěšné kandidatuře inkasoval přes deset milionů eur. "Zmiňovalo se deset, jedenáct, dvanáct i třináct milionů eur. Řeknu to jasně, je to naprostá hloupost. Nebyla to ani třetina této sumy," uvedl mistr světa z roku 1998 s tím, že celou částku věnoval své nadaci.

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane

Vzpomínal, že mu katarští šejci po skončení kariéry nabízeli bianko šek, aby přišel do této země hrát. Přesto nabídku odmítl, ale slíbil jim, že jim v budoucnu pomůže. Světový šampionát v Kataru podle něj prospěje rozvoji fotbalu. "Lidé říkají, že Katar je malý, ale díky Kataru má na tom zájem celý Střední východ," uvedl.

Vedle Zidana katarskou kandidaturu podporovali i trenér Manchesteru United Alex Ferguson, jeho kolega z lavičky Barcelony Pep Guardiola nebo bývalý nizozemský obránce Ronald de Boer.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud