10. února 2011 • 23:05

Případ pro UEFA: Čtyři góly = čtyři penalty

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Představitelé bulharského a estonského svazu chtějí, aby Evropská fotbalová unie (UEFA) vyšetřila okolnosti přípravného zápasu mezi národními týmy obou zemí. Utkání v turecké Antalyi skončilo remízou 2:2, přičemž všechny čtyři branky padly z penalty.



"Bylo to divné, čtyři penalty v jednom zápase...," řekl dnes novinářům šéf bulharského fotbalu Borislav Mihajlov.

"Matoucí je to o to víc, že i v předcházejícím utkání byly všechy tři góly z pokutových kopů," upozornil Mihajlov na další zápas v Antalyi, v němž Lotyšsko porazilo Bolívii 2:1.

Oba duely řídil maďarský rozhodčí Krisztian Selmeczi. "My tohoto sudího neznáme a nemůžeme říct, že zápas schválně ovlivnil tím, že odpískal ty penalty. Budeme informovat UEFA, která snad ten zápas prošetří," řekl místopředseda svazu Atanas Furnadžijev.

Mluvčí estonského svazu Mihkel Uiboleht prohlásil, že se jejich výprava těsně před zápasem dozvěděla o možném zmanipulování utkání. "Utkání organizovala agentura, stejně jako zápas Lotyšska s Bolívií, který měl stejný scénář. Už s nimi spolupracovat nebudeme," řekl Uiboleht s tím, že do sídla UEFA a FIFA byly odeslány potřebné informace.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud