17. března 2011 • 17:00

Csaplár: České týmy můžou hrát jako Barcelona

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

CHAT - Trenér a fotbalový expert Josef Csaplár, který v tomto týdnu dovedl reprezentaci U-17 na květnové mistrovství Evropy, strávil odpoledne přes dvě hodiny při rozhovoru se čtenáři iSport.cz. Uznávaného odborníka jste se ptali na úspěch "jeho" mladíků, osmifinále Ligy mistrů, českou ligu, ale i na blížící se kvalifikaci se Španělskem.



Postup českých mladíků je o to cennější, že Češi v kvalifikační skupině za sebou zanechali kromě Skotska a Slovenska i domácí Itálii, která byla přirozeně velkým favoritem.

„Je to samozřejmě úspěch, ale výsledky bych nepřeceňoval. Pro nás musí být úspěchem až to, kolik hráčů dosáhne na velký fotbal. Výsledkem pro nás je progres hráčů, který se ukáže, až jim bude dvacet a víc,“ prohlásil Csaplár po návratu domů.

Závěrečný turnaj ME U-17 bude hostit od 3. do 15. května Srbsko a pokud zde český tým skončí ve čtyřčlenné základní skupině nejhůře na třetím místě, postoupí zároveň i na mistrovství světa své kategorie v Mexiku. To je na programu od 18. června do 10. července letošního roku.

„Nejen pro hráče, ale i pro všechny mládežnické trenéry je tohle ten hlavní cíl. Určitě už do Itálie na kvalifikaci jsme jeli s tím, že chceme postoupit až na svět do Mexika,“ přiznává Csaplár.

Trenér, který přivedl v roce 2002 společně s Ladislavem Škorpilem k mistrovskému titulu Slovan Liberec a úspěšně například působil i v Polsku, se kromě situace v mládežnickém fotbale rád vyjádří i k dění na evropské a tuzemské ligové scéně. Otázky mu můžete pokládat už nyní.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud