7. dubna 2011 • 20:41

Zinédine Zidane otevře nový stadion v Grozném

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý nejlepší fotbalista světa Zinédine Zidane se 9. května zúčastní jako čestný host otevření nového stadionu v Grozném. Podle agentury AFP jednají čečenští představitelé také o příjezdu další francouzské legendy a současného předsedy UEFA Michela Platiniho.



Zástupci Tereku Groznyj by rádi otevřeli stadion pro 35.000 diváků přátelským zápasem proti některému špičkovému evropskému týmu. "V jednání jsou Barcelona, Juventus a Manchester City, ale žádná dohoda ještě uzavřena nebyla," uvedl čečenský ministr sportu Gajdar Alchanov.

Nová aréna ponese jméno bývalého čečenského prezidenta Achmada Kadyrova, který v květnu 2004 přišel o život při atentátu právě na fotbalovém stadionu. Na pozvání jeho syna a nástupce Ramzana přijeli v březnu do Grozného brazilští fotbaloví mistři světa z let 1994 a 2002 a sehráli exhibiční utkání s týmem, který poskládal čečenský vůdce.

V oblasti, kterou v nedávné minulosti zmítala rusko-čečenská válka, působí od zimy další fotbalová legenda Nizozemec Ruud Gullit, jenž se stal koučem Grozného.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud