10. dubna 2011 • 16:30

Fotbalista dostal infarkt, potrestali oba týmy

Autor: kub, bko
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kam až vede tupá aplikace regulí, naznačuje neuvěřitelný případ z italského fotbalu. Dva regionální týmy se rozhodly ukončit zápas poté, co jeden hráč upadl na hřišti do kómatu a musel být transportován do nemocnice. A vedení soutěže za to oba kluby potrestalo!



„Je to skandál!“ hřímá Nicola Bambini, trenér Monzone, jednoho z postižených mužstev.

Co se vlastně minulou neděli stalo?

Ještě neuběhlo ani půl hodiny zápasu nižší soutěže mezi týmy Cinquale a Monzone, když si hostující hráč Nicola Pasquini stěžoval, že se mu motá hlava a necítí nohy.

V tu chvíli se skácel k zemi. Jak se záhy ukázalo, dvacetiletého mladíka skolil infarkt. Trenér domácích, před jehož lavičkou se Pasquini složil, okamžitě volal sanitku, ale nebýt dvou mladíkových kamarádů, zřejmě by tenhle příběh byl daleko tragičtější.

Spoluhráči okamžitě začali s masáží srdce a udrželi parťáka na živu, než dorazila záchranka. Jen díky nim přežil a podle kardiologa v nemocnici v Massa by neměl mít ani žádné trvalé následky.

Tragická událost vzala oběma týmům jakoukoli chuť v utkání pokračovat, a tak rozhodčí Lelli di Lucca na přání kapitánů utkání předčasně ukončil.

Další šok však přinesl verdikt komisaře příslušné soutěže toskánského regionu. Cleto Zanetti totiž nenařídil opakování zápasu, nýbrž za něj oběma celkům zaknihoval prohru 0:3. A aby toho nebylo dost, ještě Cinquale i Monzone odebral v tabulce po bodu a napařil pokutu 300 eur!

„I když chápeme, co oba týmy vedlo k předčasnému ukončení zápasu, řády nám neumožňovaly rozhodnout jinak,“ hájí nelidský verdikt bafuňář Zanetti.

„Tak to dopadne, když někdo ve své práci nepoužívá srdce ani rozum,“ mračí se naopak kouč Bambini.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud