5. května 2011 • 21:54

Rozzuření slávisté chtěli ukamenovat Platila!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Přijďte mezi nás, objasněte nám stávající situaci a v poklidu se vrátíme na tribuny. Takový vzkaz vyslali slávističtí fanoušci vedení fotbalové Slavie. Ředitel Miroslav Platil přišel, situaci ale nevyjasnil a začalo peklo. Peklo v Edenu. Klubového šéfa chtěli na místě zlynčovat.



O demonstraci přímo na trávníku fanoušci Slavie informovali den s předstihem. Když se ale před zápasem po menších hádkách odebrali zpět do hlediště, čekalo se, že se pohárový zápas s Olomoucí normálně odehraje.

Nestalo se.

Místo toho fanoušci o poločasové přestávce vběhli na hřiště znovu a čekali na někoho z vedení. Přišel Miroslav Platil, klubový ředitel. "Tak chcete si povídat?" uklidňoval nejdřív rozvášeněný dav.

"Ubezpečuji vás, že chci taky Slavii zachránit. Teď jsem absolvoval jednání na svazu. A možná že to jsou pro někoho kecy, ale pro Slavii zásadní věci," spustil Platil.

Někteří na tato slova neslyšeli. Stále se dožadovali jasného a konkrétního vyjádření. Dokonce po něm začali házet kelímky s pivem.

Policejní zákrok proti slávistickému kotlli
Policejní zákrok proti slávistickému kotlli

"To jsou ti hrdinové vzadu," uvedl Platil. "Ale já se chovám ke Slavii hodně slušně. Děláme všechno pro to, aby z toho všeho klub vyšel s čistým štítem. To je všechno," dodal Platil.

Poté odešel. Mezi fanoušky vydržel asi pět minut. Ovšem chuligánům tento projev nestačil. Začali řvát: "Hovado!"

VIDEO: Fanoušci se pokusili probít do útrob stadionu:

Fanoušci Slavie se pokusili dostat do útrob stadionu
Video se připravuje ...

Pak se ti nejradikálnější dokonce pokusili dostat za Platilem do útrob stadionu. Chtěli ho mít ve vlastních rukou. Použili při tom hrubou sílu. Ale přes hradbu členů bezpečnostní agentury se nedostali.

Druhý nával fanoušků už pohlídala policie, která část fanoušků vyhnala od hlavní tribuny. Ani to ale některé jedince neodradilo od toho, aby se do VIP prostorů dostali přes tribunu, kde jsou nyní k vidění popraskaná okna...

Ze hřiště pak ultras definitivně pomocí dělobuchů vyhnala až policie se psy.

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud