Aleš Roll
19. května 2011 • 16:00

PROGNÓZA: Slavia licenci pro první ligu dostane

Autor: Aleš Roll, Pavel Hartman
Vstoupit do diskuse
17
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ne na konci května, ale už o týden dřív! O osudu Slavie se rozhodne definitivně již příští úterý, kdy zasedá licenční tribunál. Červenobílí tak mají zase o něco méně času na to, aby stihli zařídit vše, co k získání profesionálního statutu potřebují. Deník Sport se ale domnívá, že klub licenci přesto dostane.



Čas se jim krátí. A to zběsile rychle. Slávisté přesto nepanikaří, z jejich tábora vane zvláštní optimismus. V úterý se odvolali vůči stanovisku licenční komise, již za šest dní ale padne konečný verdikt.

Dlouho se mluvilo o termínu 31. května. Ten den mělo padnout finální stanovisko k udělení, či neudělení licence Slavii (stejně tak pro Ústí nad Labem). Konečný termín se však nakonec posunul o týden dopředu.

Je to pro červenobílé čára přes rozpočet? „Ne. My jsme odvolání podávali s tím, že kritéria pro udělení licence objektivně splníme i vzhledem k datu 24. května,“ pravil v klidu Rostislav Starý, tiskový mluvčí společnosti Natland Group, která chce ve Slavii získat majoritu a uhradí všechny její dluhy.


Dokonce se proslýchá, že červenobílí s pozměněným termínem souhlasili. Vzhledem k tomu, že by měla Slavia hrát spíše o čas, je to zvláštní a nahrává to spekulacím, že už je udělení licence pro vršovický klub připraveno.

Proč se vlastně termín posunul o týden vpřed? Kvůli předsedovi ČMFS Ivanu Haškovi, který je zároveň členem licenčního tribunálu. „Ivan Hašek se na konci května zúčastní kongresu FIFA, což je známo už několik měsíců, a poté se hned přesouvá do Japonska na Kirin Cup,“ vysvětlil Jaroslav Kolář, mluvčí svazu.

Kolář zároveň zdůraznil, že nikdo ze svazu nesliboval, že licenční tribunál zasedne 31. května. „Říkali jsme, že rozhodne o licencích do konce května, ale neřekli jsme, ve který den se tak stane,“ uvedl.

Koreš se raduje z vedoucí brank
Koreš se raduje z vedoucí brank


Ve stanovách a v řádech ČMFS prý není specifikované přesné datum, kdy by měl zasednout licenční tribunál. O neudělení licence pro Slavii rozhodla v první fázi již 5. května licenční komise.

Po odvolání, které podali červenobílí toto úterý, má v rukou osud slavného pražského klubu právě licenční tribunál. „Po odvolání musí licenční manažer Rýznar do pěti dnů vypracovat stanovisko pro odvolací orgán, což je licenční tribunál. Jakmile licenční manažer tento posudek vypracuje, kluby už nic předkládat nemohou,“ vysvětil před dvěma týdny celý proces Bohuslav Pavlík, předseda licenční komise.

Jestli už Slavia licenčnímu manažerovi Rýznarovi odevzdala podklady pro udělení licence, to se z oficiálních míst nepodařilo zjistit. Sport Rýznara kontaktoval, ovšem ten odmítl cokoliv komentovat.

K doplnění je toho ze strany pražského klubu stále dost. Musí předložit vlastnickou strukturu akciové společnosti, musí zaplatit dluhy hráčům, zaměstnancům a britské investiční společnosti ENIC a také vůči státu (zřejmě jde o jakýsi nedoplatek na daních). Doložit též musí finanční zajištění pro další sezonu.

Hráči by se měli výplat dočkat v pátek. „V pondělí po zápase s Příbramí nám vedení klubu přes trenéra Petrouše vzkázalo, že do pátku vše srovnají,“ říká pevně útočník Stanislav Vlček.

Kabina prý má také signály, že v Anglii dopadlo pozitivně klíčové jednání s ENIC, který trvá na své majoritě v klubu. Čas tedy běží rychle, přesto existují signály, že Slavia licenci získá.

Vstoupit do diskuse
17

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud