23. května 2011 • 13:06

Jarolím o vyhazovu Brabce: Ztratil pokoru!

Autor: pj, spo
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Proč Karel Jarolím vyhodil Ericha Brabce ze Slavie? Ta otázka se řešila roky, ale nikdy se veřejnost nedočkala jasné odpovědi. Až nyní se zkušený kouč po mistrovských oslavách se Slovanem Bratislava rozpovídal o tom, že Brabce musel vyhodit kvůli jeho nevhodnému chování. To prý pramenilo z přátelství s někdejším ředitelem klubu Petrem Doležalem.



"Proč jsem Brabce z mužstva vyrazil? Kamarádil se s jedním akcionářem klubu, panem Doležalem. A v jednom okamžiku už měl pocit, že si může dovolit všechno. Upozorňoval jsem ho na to mockrát, úplně ztratil pokoru," prohlásil Jarolím v rozhovoru pro slovenský list Pravda.

Jarolím vždycky patřil k svérázným trenérům. Pokud se někdo nepodřídil jeho pravidlům, dlouho v týmu nezůstal. Dost často se dostal do křížku s kdejakým hráčem. Ty největší problémy ale nastaly, když se postavil kapitánovi Erichu Brabcovi.

Slavia na něm měla postavenou marketingovou kampaň. U fanoušků byl oblíbený. V kabině všemi hráči respektovaný. Přesto musel skončit. "Nikdo to nečekal," přiznal tehdy šokovaný obránce David Hubáček.

Klub tento radikální řez okomentoval slovy, že "Brabec musel skončit kvůli nové koncepci". Ale tomu uvěřil málokdo. A tak si fanoušci domýšleli různé scénáře, nic jiného jim nezbylo. Ničeho konkrétního se nedočkali. Až teď.

"Všechny kroky jsem udělal se souhlasem vedení klubu. Ale kdybych tušil, jakou aféru z toho média udělají, možná bych postupoval opatrněji. V zásadě platí, že hráči přicházejí, ale i odcházejí," dodal Jarolím k tomuto tématu.

Není tedy divu, že od té chvíle byli Doležal a Jarolím proti sobě. První prosadil odvolání druhého, i když byl Tomáš Rosen proti. Později se pakoval i Doležal. A zatímco letos Slavia bojovala o holé přežití, Slovan s Jarolímem slaví titul.

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud