20. června 2011 • 14:44

Soupeř pro Jablonec: Podgorica, nebo Vlora

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Fotbalisté Jablonce se v druhém předkole Evropské ligy utkají buď s černohorským celkem Budučnost Podgorica, nebo s týmem Flamurtari Vlora z Albánie. První utkání sehraje Jablonec na soupeřově půdě 14. července, odveta je na programu o týden později na severu Čech.



Rozhodl o tom dnešní los v Nyonu. Severočechy zastihla informace během odpoledního tréninku, a tak se s reakcí mohl bezprostředně svěřit pouze David Lafata, který v je nemocničním ošetřování a dnes ještě do přípravy nenastoupil.

"Měl jsem už během reprezentačního turné v Japonsku nějaký zánět dutin a zlobilo mě to i po návratu, dobíral jsem nějaké prášky. Ale ve středu už konečně začnu," těšil se do přípravy nejlepší kanonýr minulého ligového ročníku.

K soupeřům toho mnoho říct nemohl, s Balkánem nemá takřka žádné zkušenosti. "Já toho všeobecně v pohárech moc neodehrál, a ani v těchto místech jsem snad ještě nenastoupil. Ale je pravda, že podobného soupeře jsme očekávali a bylo skoro jedno, kdo to bude. Musíme za každou cenu postoupit, a musí být jedno, s kým hrajeme," řekl Lafata ČTK.

Trenér František Komňacký vyjádřil spokojenost s tím, že dostane možnost si oba soupeře prohlédnout před vzájemným duelem přinejmenším na DVD. "A navíc to je trochu příznivější los než loni," připomněl kouč loňský neúspěšný souboj s Apoelem Nikósie ve třetím předkole stejné soutěže.

Právě kolaps s kyperským klubem dodnes straší šéfa klubu Miroslava Peltu. "Ani letos to nebude legrace, protože všechny týmy z bývalé Jugoslávie mají svoji kvalitu. V první chvíli jsem se musel zorientovat, s kým to vlastně hrajeme, ale je dobré, že nám předchozí kolo může ukázat, v čem je soupeř zranitelný," uvedl jablonecký majitel.

Také Komňacký počítá s tím, že dvojzápas může být znovu pořádná bitva, přesto svému týmu věří. "Pokud podáme výkon na horní hranici svých možností, měli bychom to zvládnout," uvažoval trenér, jenž se dnes po dovolené zapojil do jablonecké přípravy.


Budučnost Podgorica v uplynulé sezoně černohorské ligy skončila na druhém místě jen vinou horšího skóre, než jaké měl mistr Mogren. V útoku zářil Ivan Vukovič, s 20 góly nejlepší střelec ligy, ten však přestoupil do Hajduku Split.

Maximem klubu založeného v roce 1925 je na evropské scéně loňská účast v třetím předkole Evropské ligy, v němž Budučnost nestačila na dánské Bröndby.

Druhý tým albánské ligy Flamurtari prožil největší slávu v roce 1991, kdy získal dosud jediný titul. V posledních dvou letech se však vrátil mezi albánskou elitu.

Zasloužil se o to i útočník Daniel Xhafa, který v minulé sezoně ovládl střeleckou tabulku s 19 góly.

Flamurari se o účast v Evropské lize pokoušelo i loni, ale v 2. předkole vypadlo s Motherwellem, když ve Skotsku prohrálo dokonce 1:8. Od třetího předkola se do boje o Evropskou ligu zapojí i pražská Sparta a vítěz Ondrášovka Cupu Mladá Boleslav.

Los Evropské ligy
1. předkolo (30. června, odvety 7. července):

Fulham - NSÍ Runavík (Faer. ost.), KR Reykjavík - Fuglafjördur (Faer. ostr.), Daugava (Lot.) - Tromsö, Vestmannaeyjar (Isl.) - Saint Patrick's Athletic (Ir.), Elfsborg - Fola Esch (Luc.), The New Saints (Wales) - Cliftonville (Sev. Ir.), BK Häcken (Švéd.) - UN Käerjéng (Luc.), Honka Espoo (Fin.) - Nomme Kalju (Est.), Aalesunds (Nor.) - Neath FC (Wales), FK Renova (Mak.) - Glentoran (Sev. Ir.), FC Koper (Slovin.) - Šachťor Karaganda (Kaz.), Rabotnički (Mak.) - Trans Narva (Est.), Rad Bělehrad - Tre Penne (San Marino), Pécs (Maď.) - Santa Coloma (Andorra), Budučnost Podgorica - Flamurtari Vlora (Alb.), Ulisses Jerevan - Ferencváros, Jagiellonia Bialystok (Pol.) - Irtyš Pavlodar (Kaz.), Banga (Lit.) - Karabach (Ázerb.), Spartak Trnava - Zeta Golubovci (Č. Hora), Dinamo Tbilisi - Milsami Orhei (Mold.), Varaždín (Chorv.) - Lusitans (Andorra), FC Minsk - Azal Baku, Bananc (Arm.) - Olimpi Rustavi (Gruz.), Široki Brijeg (Bosna) - Olimpija Lublaň, Birkirkara (Malta) - Vllaznia Skadar (Alb.).

2. předkolo (14. července, odvety 21. července):

Budučnost Podgorica/Flamurtari Vlora - Jablonec, Bananc/Olimpi Rustavi - Jagiellonia Bialystok/Irtyš Pavlodar, Süduva (Lit.) - Elfsborg/Fola Esch, Metalurg Skopje - Lokomotiv Sofia, St. Juliá (Andorra) - Bnei Jehuda Tel Aviv, Željezničar (Bosna) - Šeriff Tiraspol (Mold.), KuPS Kuopio (Fin.) - Gaz Metan Medias (Rum.), FC Minsk/Azal Baku - Gaziantepspor, Iskra-Stali Ribnita (Mold.) - Varaždín/Lusitans, Tauras (Lit.) - ADO Den Haag, FK Renova/Glentoran - Vorskla Poltava (Ukr.), Juvenes-Dogana (San Marino) - Rabotnički/Trans Narva, Örebro (Švéd.) - FK Sarajevo, Mika Aštarak (Arm.) - Valerenga Oslo, NK Domžale (Slovin.) - RNK Split (Chorv.), Differdange 03 (Luc.) - Levadia Tallinn, Kecskemét (Maď.) - FC Aktobe (Kaz.), FC Vaduz (Licht.) - Vojvodina Novi Sad (Srb.), Floriana (Malta) - AEK Larnaka (Kypr), Šachťor Soligorsk (Běl.) - Ventspils (Lot.), Metalurg Liepaja (Lot.) - Salcburk, Rudar Pljevlja (Č. Hora) - Austria Vídeň, Gagra (Gruz.) - Anorthosis Famagusta, Hafnarfjördur (Isl.) - Nacional Funchal (Port.), Slask Vratislav - Dundee United (Skot.), Chazar Lenkoran (Ázerb.) - Maccabi Tel Aviv, TPS Turku (Fin.) - Westerlo (Belg.), Crusaders FC (Sev. Ir.) - Fulham/NSÍ Runavík, Llanelli (Wales) - Dinamo Tbilisi/Milsami Orhei, Ulisses Jerevan/Ferencváros - Aalesunds/Neath FC, KR Reykjavík/Fuglafjördur - Žilina, Široki Brijeg/Olimpija Lublaň - Bohemian FC (Ir.), FK Tirana - Spartak Trnava/Zeta Golubovci, Rad Bělehrad/Tre Penne - Olympiakos Volos (Řec.), The New Saints/Cliftonville - Midtjylland (Dán.), Birkirkara/Vllaznia Skadar - FC Thun (Švýc.), BK Häcken/UN Käerjéng - Honka Espoo/Nomme Kalju, EB/Streymur (Faer. ostr.) - Banga/Karabach, FC Koper/Šachťor Karaganda - Vestmannaeyjar/Saint Patrick's Athletic, Daugava/Tromsö - Pécs/Santa Coloma.

INFORMACE PŘIPRAVUJEME.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud