Pavel Kalouš
30. června 2011 • 20:50

O "lvíčata" je zájem: Ve hře je Vaclík a Čelůstka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to průšvih, přesto jim i nepovedené EURO do 21 let může nastartovat kariéru. O bronzová „lvíčata“ je navzdory mizerné hře v zahraničí zájem. O koho nejvíc? V čele žebříčku stojí brankář Vaclík, obránce Čelůstka a záložník Černý.



Když hodnotil zpackané vystoupení jednadvacítky na evropském šampionátu, smutně přiznal: „Tohle nám kariéru naruby neobrátí.“ Brankář Tomáš Vaclík je však důkazem, že ani mizerná hra „lvíčat“ v Dánsku překvapivě skauty zahraničních klubů neodradila. „Máme tři konkrétní zájemce,“ říká na adresu Vaclíka jeho agent David Nehoda.

Jednadvacetiletý gólman sice na turnaji inkasoval v pěti zápasech šest gólů, jenže z českých hráčů se předvedl nejlépe. Pokud hledáte nejžhavější zboží z party kouče Jakuba Dovalila, která doklopýtala až k bronzu, tady je.

V čele zájemců o Vaclíkovy služby teď podle všeho stojí anglický West Bromwich, kde byl mladý gólman už na podzim na stáži. V případě dalších dvou zájemců má jít o kluby z Nizozemska a Itálie, ve hře je údajně i stěhování do Francie nebo Portugalska. Podle informací Sportu se však na obdivovatele Ikera Casillase vyptávají i giganti Ajax Amsterdam nebo PSV Eindhoven!



„Skauti vnímají, že se českému týmu nedařilo a Tomáš nepředvedl výjimečné zákroky, ale sledují ho už delší dobu,“ kýve hlavou Nehoda.

Brankář, který na jaře vychytal postup druholigovému Žižkovu a v nejvyšší soutěži neodehrál ani minutu, si tak dost možná první ligu paradoxně zahraje až v zahraničí.

„Lítá toho kolem něj hodně, ale na stole nám neleží nic konkrétního. Kdyby měl jít někam jako dvojka nebo trojka, moc by mu to nepomohlo. Spíš dávám větší šanci tomu, že zůstane i příští rok na Žižkově,“ říká ředitel pražského klubu Jiří Rýva.

Ondřej Čelůstka děkuje fanouškůmFoto Jaroslav Legner (Sport)
Nebýt pošramocené pověsti, nabídek pro české hráče však mohlo být výrazně víc. „Je to znát. Hlavně poslední dva zápasy se Švýcarskem a Běloruskem se jim vůbec nepovedly. EURO mělo dát razítko na jejich kvalitu, jenže nepřišlo,“ upozorňuje hráčský agent Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest.

Přesto je o „lvíčata“ po EURO zájem. Částečně však jde o hráče, kteří by pravděpodobně změnili dres bez ohledu na šampionát. Mezi ně patří liberecký záložník Marcel Gecov, o kterého stojí Sparta, nebo záložník Slavie Milan Černý.

Talent, který už v zimě za 25 milionů korun téměř odešel do ruského Rostovu, by se měl v příštích dnech upsat tureckému Sivassporu. „Jednání proběhla, nic tomu nebrání. Do konce příštího týdne by mohlo být hotovo,“ tvrdí Zíka.

Za hranice by se měl ve stejném časovém horizontu vydat i Černého spoluhráč ze Slavie Ondřej Čelůstka, kterému stejně jako Vaclíkovi šampionát vyšel. „Jeho cena oproti zimě stoupla. Skoro u všech hráčů jsou nějaké oťukávačky, ale nic dalšího už není tak horké,“ dodává Zíka.

Zamyšlený český gólman
Zamyšlený český gólman


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud