30. června 2011 • 16:21

Slavia shání posily, vrátit by se mohl Hloušek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

S fotbalisty pražské Slavie trénuje na soustředění v Peci pod Sněžkou mladý útočník Martin Voráček, který je v klubu na testech z třetiligového Písku. Během následujících čtrnácti dnů se rozhodne, zda jej Pražané angažují.



Trenér Michal Petrouš ještě plánuje před novou sezonou získat zkušeného gólmana, který by měl doplnit dvojici Jan Hanuš a Martin Berkovec.

Petrouš měl osmnáctiletého Voráčka vyhlídnutého delší dobu. "Sledovali jsme ho ve třetí lize. Je to pracovitý a perspektivní hráč. Je gólový, umí udržet balon. Věřím, že má na to, aby se ve Slavii prosadil," řekl dnes ČTK a serveru idnes.cz Petrouš.

Vedle Voráčka je ve Slavii na testech také další mladý útočník Jiří Vondráček, který se již představil na víkendovém turnaji v Čelákovicích. "Oba jsou zatím na testech. Mají čtrnáct dní na to, aby se předvedli. Uvidíme, až odehrajeme nějaké zápasy. Pak se rozhodneme," uvedl Petrouš, podle kterého mají oba mladí útočníci potenciál na to, aby se už na podzim dostali do ligového kádru.

Slávistický kouč chce angažovat ještě zkušeného gólmana k Hanušovi a Berkovcovi. Prý už s adeptem mluvil, ale jméno zatím prozradit nechtěl. "Ještě jednoho gólmana musíme udělat, s dvěma do ligy jít nemůžeme. Máme jednoho vyhlédnutého, jedná se o zkušeného gólmana. Prioritou ale bude, aby konečně dostali šanci odchovanci," prohlásil.

Zatím se stále nevzdává obránce Ondřeje Čelůstky a záložníka Milana Černého, o které je po dobrých výkonech na evropském šampionátu do 21 let zájem v zahraničí. Především Černého odchod je zřejmě velmi blízko, turecký Sivasspor už během mistrovství předložil konkrétní nabídku. "Žádné nové informace nemám. Beru to tak, že oba jsou stále hráči Slavie," řekl Petrouš.

Připustil, že v případě jejich odchodu by se Slavia musela poohlédnout po náhradě. "Oba dva hráči patří do základní sestavy, museli bychom najít náhradu. Větší problém by to asi byl u Ondry Čelůstky," mínil Petrouš.

Naznačil, že Pražané už pracují na případné náhradě. "Máme vyhlédnutého jednoho perspektivního stopera, od pondělí by měl začít trénovat," uvedl.

Vzhledem k finanční situaci klubu, který na jaře řešil existenční problémy a teprve postupně se stabilizuje, Petrouš další posilování kádru už neočekává.

Podle informací ČTK ale není vyloučené, že by se do Slavie mohl vrátit záložník Adam Hloušek, který na jaře hostoval v německém Kaiserslauternu. Jasněji by mělo být v příštích dnech.

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud