19. srpna 2011 • 22:51

SvěrK.O.š! Útočník Baníku zažil hořký návrat

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohl to být comeback snů. Václav Svěrkoš se vrátil na Bazaly jako spasitel a svou roli plnil v Jablonci hned od začátku. Už ve druhé minutě vstřelil krásný a regulérní gól, jenže sudí jej pro domnělý ofsajd neuznali. A Baník nakonec padl 0:4.



Vyskočil si na povedený centr Dominika Krauta a hlavou zatloukl míč do sítě. Jenže místo oslavných gest si hned začal vzteky ťukat na čelo. Oči při tom poulil na asistenta rozhodčího, který ho zvednutým praporkem připravil o důležitou trefu.

„Věděl jsem, že jsem v momentě Krautova kopu byl pod míčem, takže o ofsajd jít nemohlo,“ vysvětloval Václav Svěrkoš po utkání.

Televizní záběr mu dal za pravdu, jenže hrálo se dál. A Baník nakonec padl 0:4. Jeho bilance v nové sezoně je děsivá – čtyři zápasy, čtyři prohry, skóre 4:15.

Přitom na Střelnici začali hráči slezského klubu dobře a s favorizovanými domácími drželi třetinu zápasu krok. Těžko říct, jak by zápas dopadl, nebýt fatální chyby rozhodčích.

„Asi by jiný byl, protože bychom psychicky povyrostli. Ale nechci o tom spekulovat,“ odmítl svádět další drtivou prohru na rozhodčí ostravský kouč Pavel Malura.


„Náš tým je mladý a potřebuje pozitivní impuls. Tím by vedoucí gól určitě byl,“ soudil naopak nabroušený Svěrkoš. „Zápas byl v televizi, a přesto se takové věci dějí. Třeba to pan delegát zhodnotí.“

Do statistik se elegantní útočník zapsal už jen žlutou kartou a v 64. minutě ho vystřídal Gevorg Badaljan.

Marek Jarolím z Jablonce (vlevo) a Lukáš Droppa z Ostravy
Marek Jarolím z Jablonce (vlevo) a Lukáš Droppa z Ostravy


Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud