25. října 2011 • 22:31

Barcelona vyhrála v Granadě, Xavi si připsal rekordní prvenství

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Barcelony vyhráli v 10. kole španělské ligy 1:0 na hřišti Granady a posunuli se na první místo v tabulce o bod před Levante. Jediný góly dnešního utkání vstřelil ve 33. minutě Xavi a oslavil tak rekordní 392. ligový zápas v dresu katalánského klubu.



Xavi se dosud o nejvyšší počet ligových utkání dělil s Miguelim a dnes bývalého obránce, který v Barceloně hrával v letech 1973 až 1989, překonal. Jubilejní zápis navíc jednatřicetiletý záložník oslavil přesnou trefou z přímého kopu.

Cestu za třemi body poté Barceloně usnadnil v 53. minutě Jamie Romero, který dostal druhou žlutou kartu. Granada zápas nakonec dohrávala v devíti, když v nastavení ještě přišla o Daniho Beníteze vyloučeného za zakopnutí míče.

Barcelona má na prvním místě tabulky 21 bodů. Kromě druhého Levante může obhájce titulu z čela sesadit i Real Madrid, který na třetí příčce zaostává o dva body. Oba pronásledovatelé mají k dobru středeční zápasy se San Sebastianem, respektive Villarrealem.

Pavel Horváth v objetí s barcelonským Xavim
Pavel Horváth v objetí s barcelonským Xavim

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud