Hynek Preisler
9. listopadu 2011 • 04:44

Ivan Hašek zvládl v Dubaji jen čtyři měsíce. Pak dostal padáka

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Červenec, srpen, září, říjen. Jen čtyři celé měsíce vydržel Ivan Hašek v Al Ahlí. Výpověď dostal po krachu ve finále tamního Poháru mistrů Perského zálivu. Prací v Dubaji přitom vysvětlil svou demisi ve funkci šéfa FAČR, kterou na konci června šokoval fotbalový národ.



Jako když novomanželé stanou pár měsíců po svatbě před rozvodovým soudem. Ještě v červnu si Ivan Hašek pochvaloval obnovenou spolupráci s dubajským klubem. Ten mu včera po neúspěchu ve finále Poháru mistrů Perského zálivu dal vale.

„Když jsem odcházel, měl jsme nabídku k prodloužení smlouvy, ale domluvili jsme se, že ji nepodepíšu dřív než za dva roky. Čekali, až dva roky uplynou,“ poodhalil v červnu Ivan Hašek zákulisí návratu na lavičku ambiciózního klubu po dvouleté pauze, po které podepsal nový dvouletý kontrakt.

Neuplynulo ani pět měsíců a dubajský klub českého kouče vyhodil.

Přitom právě návratem do Al Ahlí odůvodňoval Hašek svou rezignaci ve funkci nejvyššího muže českého fotbalu, který ke 48letému právníkovi vzhlížel jako ke spasiteli.

Mnozí tak jeho „útěk“ do Spojených arabských emirátů považovali za zradu.

Osudným se Ivanu Haškovi stal Pohár mistrů Perského zálivu. Ambiciózní mančaft sice bývalý kouč české reprezentace dovedl až do finále, když o kolo dříve vyřadil kuvajtský klub Kazma, jenž vede Milan Máčala.

Ve finále však nestačil na rovněž dubajský klub Al Šabáb, jenž má vůči Al Ahlí asi stejné postavení jako Slavia ke Spartě v Česku. První duel Haškův soubor vyhrál 3:2, ale odvetný mač hraný minulý čtvrtek ztratil 0:2 a skončil.

Navíc ještě před odvetou sehrál se svým hlavním rivalem i ligový zápas, který prohrál totožným výsledkem. Haškovi se tak nevydařil ani úvod ligy v Emirátech. Po třech kolech patřila Al Ahlí s jen jednou výhrou a dvěma porážkami až desátá příčka z dvanácti.

„Ano, Hašek už není koučem Al Ahlí, nový trenér se ujme funkce ve čtvrtek (10. listopadu),“ prozradil včera pro server gulfnews.com výkonný ředitel dubajského klubu Ahmad Hamad Khalifa. Nástupcem Haška je Španěl Enrique Sánchez Flores, který naposledy vedl Atlético Madrid, se kterým v uplynulé sezoně vyhrál Evropskou ligu.

Ivan Hašek je již pátým odvolaným koučem ve Spojených arabských emirátech, přičemž tamní liga má za sebou teprve čtyři odehraná kola (Al Ahlí sehrálo o utkání méně).

Bývalý český reprezentant vedl bohatý klub již v letech 2007 až 2009. Před dvěma lety s ním v Emirátech slavil mistrovský titul. Jeho mise s pořadovým číslem dvě v Al Ahlí tak slavně neskončila.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud