13. listopadu 2011 • 17:35

Čech před odvetou: Víme, že nás čeká ještě hodně práce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté odletěli dnes odpoledne do Podgorice k odvetnému utkání baráže s Černou Horou, která rozhodne o postupujícím na mistrovství Evropy. Hráči nepochybují o tom, že pokud zopakují výkon z pátečního zápasu na Letné, v němž vyhráli 2:0, bude postup jejich. Nechtějí však jen bránit dvoubrankový náskok, ale vstřelit rozhodující gól.



Na palubu letadla nastoupila kompletní česká výprava. Žádný z hráčů nemá vážnější zdravotní problémy, které by ohrožovaly jeho start v úterním duelu. Přestože do něj svěřenci trenéra Michala Bílka půjdou s dvoubrankovým náskokem, tuší, že o postup budou muset ještě hodně bojovat.

"Víme, že nás čeká ještě hodně práce. Mistrovství je relativně blízko, ale za 90 minut se může stát cokoli. Proto tam jedeme s pokorou," řekl brankář Petr Čech. "Když podáme stejný výkon jako v Praze, tak budeme mít velkou šanci postoupit," připomněl výhru 2:0, za kterou národní tým sklízí chválu ze všech stran.

Pro klidný postup bude důležité dát pokud možno brzy gól. Pak by soupeř potřeboval skórovat minimálně čtyřikrát. "Gól v naší síti by byl komplikací, naopak gól v jejich síti nám situaci výrazně ulehčí. Proto nehodláme jen bránit, ale chceme gól dát," uvedl Čech.

Utkání se hraje v úterý od 20:15 v Podgorici. Hlavním rozhodčím bude Ital Nicola Rizzoli. "Pískal nám před měsícem zápas Chelsea s Valencií a pískal dobře. Má zkušenosti, takže by neměl podlehnout atmosféře. V Itálii také bývá bouřlivá atmosféra, proto asi padla volba na něj, že je na to zvyklý," řekl Čech.

Tomáš Rosický před odletem do Černé Hory.
Tomáš Rosický před odletem do Černé Hory.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud