21. listopadu 2011 • 07:29

Beckham se dočkal po pěti letech, s Galaxy slaví první titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Anglický fotbalista David Beckham získal po pěti letech působení v Los Angeles první titul v zámořské MLS. Hvězdami nabitý tým Galaxy zdolal v nedělním finále na domácím hřišti v Carsonu 1:0 Houston Dynamo po brance amerického reprezentanta Landona Donovana, na níž se podíleli Beckham a další evropská posila Robbie Keane.



"Toužil jsem s Galaxy po úspěchu pět let a teď ho konečně mám," radoval se Beckham, jenž do kalifornského celku přestoupil překvapivě v roce 2007 z Realu Madrid a letos mu dobíhá jeho lukrativní pětiletý kontrakt.

Rozhodující akce takzvaného MLS Cupu přišla v 72. minutě. Beckham prodloužil hlavou míč na Keana, irský reprezentant s míčem doběhl před pokutové území a vyslal do vyložené šance Donovana, jenž technickou střelou vstřelil svůj jubilejní 20. gól v kariéře v play off.

"Abych byl upřímný, tenhle branka pro mě nic neznamená. Bylo by mi jedno, i kdybychom to vyhráli jen vlastním gólem. Hlavní je ten úžasný pocit vítězství," uvedl Donovan, který byl vyhlášen nejlepším hráčem finálového zápasu.

Los Angeles nedělním triumfem, třetím v klubové historii, potvrdilo papírové předpoklady. Nejdražší a nejblyštivější tým soutěže už dominoval základní části a na svém stadionu Home Depot Center letos neprohrál. Hráči Galaxy si tak vynahradili zklamání z roku 2009, kdy ve finále podlehli na penalty Realu Salt Lake.

David Beckham se chystá pít z poháru pro vítěze Major League Soccer po finálovém vítězství nad Houstonem
David Beckham se chystá pít z poháru pro vítěze Major League Soccer po finálovém vítězství nad Houstonem

"Tento rok byl v mé americké kariéře nejpovedenější a tohle ho korunuje," uvedl Beckham, jenž se zatím nerozhodl, zda bude s fotbalem v zámoří pokračovat.

"Musím si na to sednout, užít si tenhle moment a rozhodnout se, co budu příští rok dělat. Možná jsem někdy mluvil (o Galaxy) v minulém čase, to ale neznamená, že tu nemůžu pokračovat," dodal anglický záložník, o něhož se zajímají kluby z jeho vlasti nebo například bohatý Paris Saint-Germain.

Los Angeles Galaxy - Houston Dynamo 1:0 (0:0)
Branka:
72. Donovan. Diváci: 30.281.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud