17. února 2012 • 04:56

Kadlec už draží dres Messiho. Výtěžek putuje do Velehradu

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyměnil si dres s nejlepším fotbalistou světa a chtěl si ho zarámovat. Michal Kadlec ovšem netušil, jaký se kolem toho strhne humbuk. Dokonce takový, že musel zakročit sportovní ředitel Leverkusenu Rudi Völler a českému obránci jasně doporučit, aby památku na Messiho ze středečního utkání Ligy mistrů věnoval do dražby. Peníze dostanou postižení ve Velehradě.



Rudi Völler se naštval, a tak má Michal Kadlec po radosti. Messiho dres ze zápasu proti Barceloně (1:3) putoval povinně do charitativní dražby. Včera večer, v přímém televizním přenosu, zveřejnil známý moderátor Thomas Gottschalk mailovou adresu, na niž mohou fanoušci posílat nabídky. Ta nejvyšší za týden získá trikot fotbalového génia.

Völlera nepopudilo chování jeho podřízených, jako spíš virvál, který následoval. „Naštvalo ho, co se kolem toho strhlo,“ vysvětluje den poté Michal Kadlec. „Kritika na nás ani žádná nebyla. Podle mě chtěl Völler jen uklidnit situaci kolem nás.“

Německá média totiž napsala, že se hráči soustředili místo na svůj výkon na výměnu dresu, a to ještě v poločase! Konkrétně se zaměřila na českého obránce a jeho spoluhráče Manuela Friedricha, kteří nakonec cenný úlovek získali. Kadlec po zápase, druhý jmenovaný už o přestávce.

Michal Kadlec a jeho radost z branky v síti katalánského klubuFoto Reuters
Podle bulvárního Bildu mezi nimi dokonce o poločase mělo dojít k hádce. „To je velké nedorozumění, nic takového se nestalo,“ kroutí hlavou Kadlec.

„Normálně jsme šlo o půli do kabiny a já se v tunelu Messiho zeptal, jestli si nechce vyměnit dres. To je úplně normální, o půli to dělá spousta fotbalistů. Jenže on neumí anglicky a ukazoval za sebe na Friedricha, tak to možná vypadalo blbě. Ale normálně jsme si, ukázali že si ho vyměníme po zápase, rozhodně jsme se o něj netahali, jak se někde psalo,“ vysvětluje.

Kadlec objasnil i větu, ve které německým novinářům po zápase řekl, že mu o poločasové přestávce Friedrich dres ukradl. Podle něj to bylo myšleno pouze jako vtip. Včera však raději dal na doporučení Rudiho Völlera a rozhodl se dres vložit do dražby. Po sedmé večer byl vzácný kousek nabídnutý v přímém televizním přenosu v show Thomase Gottschalka.

Radost domácích z jediného gólu v síti Barcelony, o který se postaral český hráč Michal KadlecFoto Reuters


Nového majitele Messiho dresu ale poznáme až za týden, ve čtvrtek 23. února. Známý moderátor totiž zatím pouze zveřejnil adresu GottschalkLive@DasErste.de, na niž mohou zájemci posílat své nabídky. Autor té nejvyšší si pak odnese zelený trikot fotbalové modly.

„Výtěžek pošlu k nám do Velehradu, kde je organizace starající se o postižené,“ má jasno český fotbalista.

Toho prý trochu mrzí, že se hledají příčiny porážky s Barcelonou (1:3) v naprosto mimofotbalových věcech. „Co si budeme povídat, v ligové tabulce na tom nejsme úplně představ, tak se najednou hledá všechno možné okolo.“
V odvetě na Nou Campu bude každopádně zajímavé sledovat, kdo, kdy a jak triko fotbalového génia získá. Michal Kadlec by si ho tak trochu zasloužil...

O co jde
Německá média podrobila hráče Leverkusenu, především Michala Kadlece a Manuela Friedricha, ostré kritice kvůli tomu, že si už o poločase dohadovali výměnu dresu s hvězdným Lionelem Messim. „Trapný hon na Messiho dres. Byl asi důležitější, než se třeba rozčilovat nad brankou Sáncheze,“ psal deník Bild.

Má dres Messiho, ale odchází zklamaný. Michal Kadlec po porážce od Barcelony
Má dres Messiho, ale odchází zklamaný. Michal Kadlec po porážce od Barcelony

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud