6. června 2013 • 13:09

Za Zidanem jede „malá“ Sparta

Autor: jp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česko a Slovensko už má svého zástupce, který odletí v půlce června do francouzského Provence na turnaj adidasu v malém fotbale. A utká se s výběrem legendy Zinedina Zidana!



Pražský tým se jmenuje FC Hunters2Dreams tvořený většinou z hráčů sparťanské juniorky a ve finále ve Zbuzanech si suverénně poradil se soupeřem FC Veltěž 8:1. „Chceme tam uspět, to znamená být alespoň do třetího místa,“ říká David Mařík, člen vítězného mužstva.

Turnaje adidasu Team Five Challenge v Zidanově komplexu Z1 se zúčastní například zástupci z Německa, Mexika nebo Španělska. Všichni se museli kvalifikovat ze dvou předkol, aby mohli 14.–16. června změřit síly s držitelem Zlatého míče za rok 1998 Zidanem.

„Když jsem v televizi viděl poprvé reklamu na tuhle akci, problesklo mi hlavou, že si proti němu chci zahrát. Těším se na to,“ povídá Jakub Dobiaš, vnuk mistra Evropy Karola Dobiaše a další člen vítězné sestavy.

Sestava FC Hunters2Dreams je tvořena čtyřmi hráči sparťanské juniorky, ostatní hrají v jiných pražských klubech. „Je znát, že jsme sehraní. Od pěti let se spolu pravidelně potkáváme na hřišti. Francii si užijeme,“ těší se Mařík.



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud