10. července 2007 • 00:00

Došek podepsal v Brně

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Posilu do útoku definitivně ulovilo vedení 1. FC Brno. I přes další nabídky se dnes na jihu Moravy upsal Tomáš Došek, který tak naváže na spolupráci s trenérem Uličným.



Tříletou smlouvu podepsal dnes s 1. FC Brno fotbalový útočník Tomáš Došek, který hrál v uplynulé sezoně v polské Wisle Plock. Do české ligy se osmadvacetiletý hráč vrací po tříleté přestávce, v níž absolvoval jednu sezonu v Rapidu Vídeň a po operaci achilovky si před polským angažmá zahrál půlroku v Artmedii Bratislava. "Rozhodoval jsem se dva týdny, měl jsem i jiné nabídky. Rozhodlo i to, že Brno o mě hodně stálo. Peníze nebyly tak důležité," řekl na dnešní tiskové konferenci po podpisu smlouvu Došek, který má na kontě i tři reprezentační starty. Vedení klubu nezveřejnilo žádné další podrobnosti smlouvy. Podle neoficiálních informací ze zdrojů blízkých vedení klubu Brňané za Doška zaplatili dvanáct milionů korun. Na své předchozí angažmá Došek nevzpomíná v nejlepším. "Sestoupili jsme, výsledky nebyly v průběhu celého roku dobré. Chtěl jsem z Plocku odejít, měli jsme i problémy v kabině. Proto jsem rád, že jsem změnil klima. Brno hraje dobrý fotbal a věřím, že tento trend bude pokračovat," uvedl bývalý hráč pražské Slavie. V týmu se opět setká s trenérem Petrem Uličným, pod jehož taktovkou vstoupil v Plzni na prvoligovou scénu. "Vzpomínám na něj jedině v dobrém, je to výborný trenér," řekl Došek, jenž si nepřipouští, že by měl nahradit v brněnském útoku Luďka Zelenku, který v loňské sezoně vstřelil 11 branek. "Bude záležet na vývoji sezony. Rozhodně nechci nikoho nahrazovat. Budu chtít v Brně odvést co nejlepší výkony," prohlásil. Podle místopředsedy představenstva a majoritního vlastníka 1. FC Brno Romana Prose byla jednání o Doškově příchodu dost složitá. "Proto jsme rádi, že se nakonec podařila dotáhnout do úspěšného konce. Pro nás bylo rozhodující, že on sám chtěl do Brna jít a trenér Uličný s jeho příchodem souhlasil. Samozřejmě očekáváme, že bude posilou," řekl Pros. Brňané jednají ještě o dalších posilách. Jednou z možností je příchod slovenského stopera Jozefa Dvorníka z Ružomberku, kde jej v uplynulé sezoně vedl trenér Uličný. Klub usiluje také o útočníka Milana Ivanu. "Slovácko má stále naši nabídku. Uvidíme, pro co se nakonec rozhodne sám hráč," uvedl Pros.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud