13. července 2007 • 00:00

Jablonec získal Hamouze

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z Liberce do Kladna a po půl roce zase nazpět na sever Čech. Tentokrát však fotbalista Josef Hamouz nemíří do Slovanu, ale do kádru jeho velkého rivala z Jablonce.



Fotbalista Josef Hamouz po půlročním působení v Kladně znovu mění dres. Sedmadvacetiletý defenzivní univerzál ze středočeského klubu přestupuje do Jablonce, kde podepsal dvouletou smlouvu. Řekl to ředitel jabloneckého klubu Petr Flodrman, oba kluby se dohodly, že přestupovou částku nezveřejní. Do Jablonce by měl na půlroční hostování ze Slavie přijít i ofenzivní záložník Lukáš Vácha. Kladno získalo Hamouze letos v lednu z Liberce, ale hráč, který může nastupovat na kraji obrany i v záloze, se se středočeským klubem rychle rozloučil. "Byla to pro nás taková nabídka, která se neodmítá," uvedl na kladenském webu ředitel klubu Aleš Pangrác. Pro Kladno je Hamouzův odchod další citelnou ztrátou. Klub, kterým před několika týdny otřásaly velké vnitřní spory a spekulovalo se i o tom, zda vůbec vstoupí do další prvoligové sezony, výrazně obměnil kádr. Hostování skončila brankáři Bičíkovi, stoperovi Šimůnkovi a útočníkovi Simpsonovi ze Sparty, do Liberce se vrátil Radzinevičius, do Slavie Kratochvíl s Gecovem a tým opustili i Strnad s Pončákem. Nový kouč Jaroslav Šilhavý se naopak žádné posily zvučného jména zatím nedočkal. A možná ještě přijde o klíčového záložníka Václava Kalinu, o nějž usiluje Mladá Boleslav a dnes se uskuteční další jednání mezi kluby. Jablonci se univerzál Hamouz hodí do koncepce, nový kouč Luboš Kozel by si ale ještě přál posílit ofenzivu. V týdnu totiž odešel útočník Petr Smíšek do Teplic. Severočeši usilují o talentovaného záložníka Váchu ze Slavie, ale dál se ohlíží také po typickém hrotovém hráči.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud