Stanislav Hrabě
15. září 2014 • 17:20

Šmicer opět v reprezentaci. Za veterány nastoupí proti Irsku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože Vladimír Šmicer, vicemistr Evropy 1996, aktivní kariéru zakončil, fotbalový program má pořád nabitý. Se starou gardou Liverpoolu (a Patrikem Bergrem) hrál v Norsku, závěrem měsíce se chystá s tímto anglickým klubem na turné po jihovýchodní Asii: Indie, Singapur, Thajsko. Mezitím si však odskočí zahrát si za český reprezentační výběr nad 35 let proti Irsku.



„Chodím si zakopat za staré gardy rád, a když dostanu nabídku zahrát si za nároďák a ještě proti Irsku, tak to nemůžu odmítnout,“ říká, proč přijal nominaci na oficiální utkání. „Skončíš aktivní kariéru, ale po fotbale se ti pořád stýská. Když můžeš si zahrát, tak jdeš rád. Natož za nároďák,“ odhaluje své krédo.

Láká ho i soupeř. „Na Iry se těším, možná, že potkám někoho, proti němuž jsem v anglické lize hrál,“ přemítá. Když se dozví, že hvězdou hostí by měla být bývalá hvězda Manchesteru United záložník Paul McGrath, jenom pookřeje.

logoFoto sport

„Proti němu jsem nastupoval. Toho si pamatuju!“ vrací se Šmicer do svých liverpoolských let. „Ovšem nevím, jestli si pamatuje on mě,“ směje se.  

Zápas na české půdě je odvetou za utkání sehrané 14. září 2013 v Dublinu, který Česká republika vyhrála gólem Jana Kollera 1:0. „Zápasy na Ostrovech bývaly hodně těžké, doufáme, že se doma  prosadíme víckrát, i když Honza nebude. Jedna nula by doma bylo málo,“ věří si na zdatného soupeře Šmicer.

A pak se převlékne do společenského oděvu anglického FC Liverpool a vyrazí východním směrem. „Letíme do Indie, hned pak do Singapuru a Bankoku. Neuvěřitelné turné, krásné zájezdy. Hodně si to společně s Patrikem Bergrem užívám,“ neskrývá potěšení. „Mám to nabité,“ říká Šnicer.

Nejprve však bude opět reprezentovat český fotbal, i když v kategorii veteránů.

Informace
Termín: pátek 19. 9. 2014 od 17,30, hřiště AFK Libčice nad Vltavou

Nominace mužstva CFPA:  brankáři: Ladislav MAIER, Jiří BOBOK,
hráči: Vladimír ŠMICER, Lukáš  JAROLÍM, Günter BITTENGEL, Petr GABRIEL, Jiří ŠTAJNER, Jan NEZMAR, Josef OBAJDIN, Marek KINCL, Martin HYSKÝ, Vladimír HRUŠKA, Martin MÜLLER, Roman GIBALA.
Trenér: Jan BERGER. Assistent: Jan FIALA. Vedoucí mužstva: Stanislav KOHOUT, Manažer: Pavel ČERVENÝ

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud