11. září 2014 • 04:55

Českého fotbalu si zase všímá svět! Šok z Letné viděli ve 120 zemích

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dlouhé době se český fotbal ocitl zase na výsluní. Vítězství 2:1 nad Nizozemskem se dočkalo v zahraničí značné pozornosti a vysloužilo si uznání jako jeden z nejpřekvapivějších výsledků na začátku kvalifikace o EURO 2016. Vždyť televizní přenos úvodního zápasu ve skupině se z Letné vysílal do 120 zemí.



V Itálii pozorně sledovali, jak Nizozemci zareagují na porážku v přátelském utkání se Squadrou Azzurou z minulého týdne. „A potkala je další prohra, tentokrát mnohem bolestivější,“ napsala Gazzetta dello Sport.

Německý Bild viděl příčinu neúspěchu favorita v absenci Arjena Robbena. Jak moc chyběla zraněná hvězda Bayernu Mnichov? Podle Bildu zcela zásadně. „V předchozích pěti kvalifikačních zápasech bez Robbena dokázali Oranjes vyhrát pouze jednou – a to nad Andorrou,“ připomněl deník zajímavou statistiku. „Bez Robbena to prostě nejde,“ podotknul v komentáři k zápasu.

Pozornosti neuniklo zaváhání bronzového týmu z letošního MS také ve Španělsku. Deník Marca si všíml, že zatímco Nizozemci začali v závěru upadat, Češi po příchodu Pilaře a Vydry naopak tempo stupňovali.

Také internetový server americká televizní stanice CNN připomněl, jak dlouho již Nizozemci podobným způsobem neselhali. V kvalifikaci prohráli před třemi lety se Švédskem, ale to již měli jisté první postupové místo ve skupině. „Ve chvíli, kdy o něco šlo, skončili bez bodu naposledy před sedmi lety proti Bělorusku.“ I to dokresluje, jak výjimečného počinu čeští fotbalisté dosáhli.

Kapitán Nizozemska Robin van Persie v souboji s českým obráncem Michalem Kadlecem
Kapitán Nizozemska Robin van Persie v souboji s českým obráncem Michalem Kadlecem

Vrba po výhře: Proč nasadil Dočkala? Budou změny v nominaci?
Video se připravuje ...

Byl to můj nejdůležitější gól v kariéře, tvrdil Dočkal po výhře
Video se připravuje ...

Čech tlumí euforii: Se třemi body ještě nikdy nikdo nepostoupil
Video se připravuje ...

 

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud