14. srpna 2007 • 00:00

Řepka: Arsenal to bude bolet!

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedýchatelné dusno a k tomu ostré prohlášení sparťanského stopera Tomáše Řepky. Takové bylo prostředí se odehrávala tisková konference před bitvou Sparty s Arsenalem.



Nedýchatelné dusno, několik desítek novinářů a řada televizních štábů. V takovém prostředí se odehrávala tisková konference před středeční bitvou, kterou slibuje zápas mezi Spartou Praha a Arsenalem. Atmosféru ještě trochu přiživil sparťanský stoper Tomáš Řepka, který slíbil tvrdý boj, ve kterém se nebude ohlížet ani na Tomáše Rosického. "Rosa tam vyčnívá, to je vidět, bude těžké ho zastavit. Ale zápas ho bude bolet, stejně jako jeho spoluhráče," slíbil s úsměvem na rtech. Podle svých slov si rád vzpomene na tvrdé řeže z anglické ligy. "Vždy se mi proti Arsenalu dařilo, ale teď už tam nehraje nikdo z tehdejší sestavy. Určitě si na ty souboje rád vzpomenu," uvedl bývalý obránce West Hamu. V londýnském derby proti středečnímu sokovi sice nastoupil Řepka jen dvakrát, ale stejně jako ve dvou soubojích za Fiorentinu s "Kanonýry" neprohrál. Ve třech případech dokonce jeho tým ani neinkasoval. Pro diváky i Arsenal je podle Řepky škoda, že nepřijede Thierry Henry, který v létě odešel do Barcelony. "Pro ně škoda, ale pro nás to je dobrá zpráva. Za jeho přítomnosti měl Arsenal velkou sílu, vždy jsem toho měl po soubojích s ním dost, byla to pořádná dřina," konstatoval Řepka. Podobně jako kapitán si počínal i kouč sparťanských fotbalistů Michal Bílek, který odhodil diplomatické výrazy. Na tiskové konferenci prohlásil, že jeho svěřenci dostanou za úkol vyhrát takovým rozdílem, který by sliboval dramatickou odvetu. Bílek dokonce věří, že slavný tým bude z Letné odjíždět se sklopenou hlavou. "Hrajeme proti soupeři, který je favoritem, ale my chceme vyhrát. A to takovým výsledkem, po kterém bychom měli šance i v odvetě a měli naději na postup," prohlásil Bílek sebevědomě. Jaká k tomu podle něj vede cesta? "Musíme v obou zápasech dokázat přistupovat co nejrychleji především ke všem záložníkům, kteří mají obdivuhodné zrychlení a vedení míče," připomněl trenér, co mimo jiné vysledoval během sobotního ligového duelu v Londýně. V něm soupeři chyběli útočníci Adebayor s Eduardem, kteří nedorazili ani do Prahy. "Jenže nebylo to vůbec poznat. To jen dokazuje, jak silná je lavička Arsenalu," uvedl letenský kouč, který upozornil především na Tomáše Rosického, který podle něj tvoří hru Arsenalu. Sparta je ráda, že může do utkání poslat takřka ideální sestavu ze současného kádru. Do středu zálohy se postaví Pavel Horváth, který v Plzni chyběl kvůli zranění. "V pondělí už jsem trénoval naplno, budu v pořádku," slíbil klíčový záložník pražského celku, který také upozorňoval na Rosického. "Musíme udělat všechno pro to, aby nebyl nejlepší. Snad bude mít Zdena Pospěch den a dokáže ho uhlídat," řekl Horváth. Utkání AC Sparty Praha můžete sledovat online na webu Deníku Sport. zde

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud