27. října 2014 • 19:48

Trenér Zidane nesmí trénovat Real! Dostal trest na 3 měsíce

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý nejlepší fotbalista světa Francouz Zinédine Zidane dostal coby kouč rezervy Realu Madrid tříměsíční zákaz činnosti. Důvodem je podle španělského listu Marca chybějící trenérská licence.



Dvaačtyřicetiletý bývalý mistr světa a Evropy Zidane v minulém ročníku dělal asistenta Carlu Ancelottimu u prvního mužstva Realu, které vyhrálo Ligu mistrů a Španělský pohár. V létě se přesunul k třetiligovému "béčku", ale k působení ve funkci hlavního kouče nemá někdejší hvězda "Bílého baletu" a Juventusu potřebnou kvalifikaci.

Se Zidanem dostal tříměsíční distanc i jeho asistent Santiago Sánchez za to, že ho svou licencí kryl.

Zidane se může proti rozhodnutí Španělské fotbalové federace odvolat. Kvůli chybějící licenci ho kritizoval i kouč španělské reprezentace Vicente del Bosque. Zidane vidí za vším závist.

Podle něj řada koučů ve Španělsku složila zkoušky za tři měsíce, zatímco on studoval trenérský kurz ve Francii tři roky. "Spousta trenérů ve Španělsku je na tom stejně jako já, ale nikdo proti tomu nic nenamítá," řekl v minulých dnech listu Le Figaro.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud