28. října 2014 • 09:18

NOMINACE na Zlatý míč: Ronaldo, Messi, Němci i Courtois

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nominaci na Zlatý míč FIFA pro nejlepšího fotbalistu světa za rok 2014 jsou již tradiční rivalové a loňští finalisté Cristiano Ronaldo z Portugalska a Argentinec Lionel Messi, konkurenci jim tentokrát dělá mimo jiné šest mistrů světa z Německa. Do třiadvacetičlenného výběru se naopak nedostal loňský žhavý adept Franck Ribéry z Francie, jemuž letošní rok s vrcholem na šampionátu v Brazílii pokazilo zranění.



Z týmu světových šampionů jsou v základní nabídce expertů Mario Götze, Thomas Müller, Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Toni Kroos a brankář Manuel Neuer.

Nechybí nejlepší střelec MS Kolumbijec James Rodríguez, vicemistry světa Argentince zastupují také Ángel Di María a Javier Mascherano, pořadatelskou zemi reprezentuje jen Neymar. Vedle Neuera je brankářským kandidátem také Belgičan Thibaut Courtois, konkurent Petra Čecha v Chelsea.

O finálové trojici rozhodnou hlasováním kapitáni a trenéři reprezentačních celků a také vybraní zástupci médií. Zúžený výběr bude zveřejněn 1. prosince, anketa vyvrcholí 12. ledna v rámci galavečera v Curychu.

Ronaldo vloni vyhrál anketu podruhé v kariéře po roce 2008, mezitím čtyřikrát za sebou triumfoval Messi. Oba za posledních šest let pětkrát obsadili první a druhé místo.

Nominace na Zlatý míč FIFA (v abecedním pořadí):
Gareth Bale (Wales/Real Madrid), Karim Benzema (Fr./Real Madrid), Diego Costa (Šp./Atlético Madrid, Chelsea), Thibaut Courtois (Belg./Atlético Madrid, Chelsea), Cristiano Ronaldo (Portug./Real Madrid), Ángel Di María (Arg./Real Madrid, Manchester United), Mario Götze (Něm./Bayern Mnichov), Eden Hazard (Belg./Chelsea), Zlatan Ibrahimovic (Švéd./Paris St. Germain), Andres Iniesta (Šp./Barcelona), Toni Kroos (Něm./Bayern Mnichov, Real Madrid), Philipp Lahm (Něm./Bayern Mnichov), Javier Mascherano, Lionel Messi (oba Arg./Barcelona), Thomas Müller, Manuel Neuer (oba Něm./Bayern Mnichov), Neymar (Braz./Barcelona), Paul Pogba (Fr./Juventus Turín), Sergio Ramos (Šp./Real Marid), Arjen Robben (Niz./Bayern Mnichov), James Rodríguez (Kol./Monaco, Real Madrid), Bastian Schweinsteiger (Něm./Bayern Mnichov), Yaya Touré (Pobř. sl./Machester City).

Nominace na trenéra roku: Carlo Ancelotti (It./Real Madrid), Antonio Conte (It./Juventus Turín a reprezentace Itálie), Pep Guardiola (Šp./Bayern Mnichov), Jürgen Klinsmann (Něm./reprezentace USA), Joachim Löw (Něm./reprezentace Německa), José Mourinho (Portug./Chelsea), Manuel Pellegrini (Chile/Manchester City), Alejandro Sabella (Arg./reprezentace Argentiny), Diego Simeone (Arg./Atlético Madrid), Louis van Gaal (Niz./Manchester United a reprezentace Nizozemska).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud