27. října 2014 • 15:18

Zlatý míč si zaslouží brankář Neuer, tvrdí legendární Ševčenko

Autor: jaj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je tomu už přes půl století, kdy naposledy obdržel Zlatý míč brankář. V roce 2014 se tahle statistika možná změní. Jedním z favoritů na zisk trofeje je Manuel Neuer. Brankář Bayernu předvádí spolehlivé výkony, okořeněné zázračnými zákroky, a to jak na klubové, tak mezinárodní scéně. Na letošním mistrovství světa se velkou měrou zasloužil o zlaté medaile pro německý národ.



„Zlatý míč by měl obdržet Neuer. Je zázračný, neuvěřitelný,“ vzkázal na adresu německé jedničky legendární Andrej Ševčenko, který vyhrál Zlatý míč v roce 2004. Ukrajinský útočník to řekl ve sportovním studiu BT.

Andrej ŠevčenkoFoto profimedia.cz
Podobný názor má i předseda UEFA Michel Platini, který by uvítal, aby trofej obdržel čerstvý mistr světa. A právě Neuer je jednou z nejvýraznějších německých osobností.

Ale konkurence je obrovská. Stačí připomenout Cristiana Ronalda a Lionela Messiho. Zvláště portugalský mág letos střílí neuvěřitelné množství gólů.

Brankáři to mají složitější. Většina lidí se zaměřuje především na útočení, kličky, góly. V roce 1963 získal Zlatý míč Lev Jašin ze Sovětského svazu. V historii zatím jediný brankář, který trofej obdržel. Teď má být na řadě Neuer.

Německý čaroděj se opět naplno předvedl ve víkendovém utkání bundesligy na hřišti Mönchengladbachu, kde fantastickými zákroky udržel čisté konto a pomohl Bayernu aspoň k bodu. Za devět utkání v letošním ročníku německé ligy obdržel pouze dvě branky. V létě zase velkou měrou přispěl k titulu mistrů světa.

Neuer je neobyčejný brankář. Nejenže má skvělý reflex na čáře, jeho devízou je i sbírání vysokých centrů a čtení hry. Excelentně hraje nohama.

Ceremoniál s předáním Zlatého míče je v plánu 15. ledna. Co myslíte, má Neuer šanci na vítězství?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud