Stanislav Hrabě
10. ledna 2015 • 13:48

Dukla má problém s útočníky. Ke zraněným cizincům se přidal Krmenčík

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úderná cizinecká dukelská síla francouzský Jean-David Beauguel a španělský Néstor Albiach je ve stavu zdravotně nepoužitelných, nově se k nim možná přidá i mladý Michael Krmenčík, jenž odkulhal ze zápasu Tipsport ligy proti Českým Budějovicím už po několika minutách. „Situace je hodně nepříjemná,“ připouští trenér Luboš Kozel.



Uteklo sotva několik minut a Michael Krmenčík doslova odpajdal za postranní čáru. „Špatně jsem došlápl a mám něco s kolenem,“ stěžuje si. „Nebylo po střetu, udělal jsem si to vlastně sám,“ vylučuje zavinění protivníka.

„Je to asi postranní vaz u pravého kolena, natažený nebo utržený,“ pokouší se o předběžnou diagnózu. „První pocity nejsou nic moc, nemůžu to ohnout, bolí to,“ přiznává. „Musím na magnetickou rezonanci a uvidí se.“ věří, že to nebude nakonec tak zlé.

Na jeho místo do dukelského útoku nastoupil Jakub Mareš a hned se po několika minutách trefil do českobudějovické sítě. „Vidíte to,“ přijímá tento fakt Krmenčík. „Moc mu to přeju,“ nezávidí spoluhráči „Góly nedával, snad se rozstřílí,“ věří v kolegovy schopnosti.

Mareš se nakonec trefil dvakrát, Tomáš Berger dokonce třikrát. „Jsem rád, že se rozstříleli, jsou to nyní naši jediní útočníci,“ chválí své svěřence za gólovou potenci trenér Kozel. „Jen aby jim to vydrželo až do ligy,“ přeje si.

Do ní chce být fit i Krmenčík. „Nikdy mi nic nebylo a ani to nechci,“ spoléhá jedenadvacetiletý útočník na své pružné tělo, které dosud drželo.

V letošním roce ho čeká velká událost: mistrovství Evropy do 21 let, které pořádá Česká republiky. „Musím to stihnout, to je můj cíl!“ stanoví si reprezentant mládežnického výběru jasnou prioritu. „Nepřipouštím si, že bych to nestihnul,“ dodává přesvědčivě.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud