10. ledna 2015 • 16:19

Nová Plzeň? Koubek hrál na dva útočníky, s Bakošem už nepočítá

Autor: pod, jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obměna plzeňského kádru pokračuje. A s ní přichází možná i změna rozestavení. Viktoria Plzeň se dlouhá léta prezentovala systémem pouze s jedním hrotovým útočníkem, trenér Miroslav Koubek ale v přípravě zkusil vedle sebe postavit hned dva střelce. Tlačí ho k tomu velká konkurence, ačkoliv minimálně Marek Bakoš je podle Koubkových slov na odchodu.



Plzeň si poradila v prvním přípravném duelu roku 2015 s Tachovem po výsledku 3:1. Především v prvním poločase, který skončil překvapivě remízou 1:1, nasadila silnou sestavu. A to nejpřekvapivější mohli vidět fanoušci v útoku, kde vedle sebe nastoupili Tecl a Mahmutovič .

Že by nové spojení mohlo klapat, dokázal bosenský kanonýr hned ve 4. minutě, kdy otevřel skóre zápasu. Další góly ale nikdo ze zmiňované dvojice nepřidal, o poločase oba útočníky Koubek vystřídal.

„Útočnou sílu jsme dnes tolik neukázali. Bylo to opatrné. Uvidíme, jak se budou útočníci jevit v dalších zápasech,“ hodnotil Koubek výkon svých svěřenců.

„Konkurence je tu velká. Jsme tu čtyři na jeden post, proto zkoušíme i jiné systémy, abychom mohli soupeře překvapit, neměli bychom být tak čitelní," poznamenal Jan Chramosta , který se do sestavy Plzně vrátil po zranění.

Nová posila Plzně Aidin Mahmutovič v zápase s Tachovem
Nová posila Plzně Aidin Mahmutovič v zápase s Tachovem

Pro Plzeň je jistě zajímavé, že má více variant. Pokud by se rozhodla hrát na dva útočníky, přišla by ovšem o místo v záloze. To by nejspíše odnesl jeden z trojice Hořava, Hrošovský a Kolář . Ještě těžší pozici by pak měl matador Pavel Horváth .

Na druhou stranu by byla jistě škoda nevyužít kvalitních útočníků. Kromě Mahmutoviče, Tecla a Chramosty má Miroslav Koubek k dispozici ještě Jana Holendu. I ten se v zápase s Tachovem objevil.

Zkušený kouč už naopak nepočítá se slovenským střelcem Markem Bakošem, který ovšem v týdnu odmítl nabídku Jablonce. „Marek Bakoš je na odchodu z klubu, hledá si nové angažmá. Pro jaro s ním nepočítáme," má přesto jasno Koubek.

I tak mu zbývají čtyři vyrovnaní forvardi. A vybrat jen jednoho nebude vůbec jednoduché. Fanoušci Plzně se tak možná mohou připravit na zajímavé novinky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud