4. února 2015 • 12:43

Vácha, Necid a Gecov brání svého agenta: Někomu vadí naše rodina

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté brání svého manažera. Včerejší rozhodnutí vedení českého fotbalu pozastavit Jiřímu Müllerovi platnost licence hráčského agenta vyvolalo mezi jeho klienty velkou odezvu. Negativní odezvu. Na Müllerovu obranu se postavila na sociálních sítích řada velkých jmen, které Müller zastupuje. Včetně Lukáše Váchy, Tomáše Necida, nebo Marcela Gecova.



V čem je podstata sporu? Výkonnému výboru FAČR se nezamlouvá, že Müller nezaregistroval své smlouvy o zastupování hráčů. Hráčský agent však přiznává, že s fotbalisty spolupracuje bez smlouvy jen na bázi vzájemné důvěry. „Pokud se jim něco nelíbí, mohou ji kdykoli ukončit a odejít. To se zřejmě mým konkurentům nelíbí," prohlásil.

Nejznámější Müllerovi klienti jsou s jeho prací zjevně spokojeni. Po rozhodnutí výkonného výboru dali najevo na internetu své rozladění. „Vztah a důvěra je mnohem silnější než nějaký papír s podpisem!! Jirku Müllera beru jako svoji rodinu! Je vidět že naše rodina někomu vadí!“ vyslovil se záložník Sparty Lukáš Vácha na Twitteru.

Mülllera se zastali i ostatní. A opět došlo na zdůraznění rodinného vztahu mezi manažerem a jeho klienty. „Vzájemná důvěra je pro mě víc než nějaký kus papíru! Jirka to děla dobře a plně si důvěřujem jako svoji rodině!! Nejsme spolu kvůli tomu, ze nemáme smlouvu, ale kvůli tomu, jak pracuje!!“ vysvětlil i útočník Zwolle Tomáš Necid na facebookovém profilu Müllerovy agentury.

Jasno má i Marcel Gecov. „Už to bude 6 let, co mě Jiří ve fotbale zastupuje - bez smlouvy! Jsem přesvědčený, že vzájemná důvěra je v tomhle prostředí mnohem důležitější, než nějaký kus papíru. Děláš to dobře!“ vzkázal záložník, který v zimě odešel ze Slavie do Rapidu Bukurešť.

Pozadu nezůstal ani bývalý reprezentant Zdeněk Grygera, který patřil mezi jeho první klienty, když se Müller vrhnul na práci hráčského agenta. „Velká podpora!!! Forza Jirka!!! Jdeme do boje s tebou!!!“ napsal někdejší obránce Ajaxu či Juventusu Turín.

Müller je přesvědčený, že dělá všechno v pořádku. Vedení FAČR Müllerovi licenci znovu obnoví ve chvíli, kdy dá veškerou agendu do pořádku. „Až  nedostatek odstraní, může mu výkonný výbor licenci zase uvolnit,“ informoval generální sekretář FAČR Rudolf Řepka.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud