Jan Vacek
3. února 2015 • 14:20

Agent Müller má problém. Nedodržoval směrnice, pozastavili mu licenci

Autor: Jan Vacek, kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Součástí jeho stáje jsou Tomáš Necid, Lukáš Vácha, či Tomáš Sivok. Hráčský agent Jiří Müller se však dostal do potíží, když neplnil své povinnosti. Výkonný výbor Fotbalové asociace České republiky mu proto pozastavil platnost licence hráčského agenta.



Na úterní tiskové konferenci o tom novináře informoval generální sekretář FAČR Rudolf Řepka. Čeho konkrétně se Müller dopustil? „Výkonný výbor pozastavil licenci agentovi Jiřímu Müllerovi kvůli tomu, že nezaregistroval smlouvy o zastupování hráčů,“ vysvětlil zkušený funkcionář.

Rozhodnutí výkonného výboru hráčského agenta pořádně zaskočilo. "Dopředu mě nikdo neinformoval o tom, že dělám něco špatně. Ani jsem nedělal. Registrace smlouvy, kterou hráč uzavře s klubem, není věc agenta, ale klubu," uvedl pro iSport.cz.

"Můj soukromý názor je, že jsem byl potrestán za to, že jako jediný agent v Česku nemám smlouvy s hráči, které zastupuji. Naše spolupráce probíhá na bázi vzájemné důvěry a pokud se jim něco nelíbí, mohou ji kdykoli ukončit a odejít. To se zřejmě mým konkurentům nelíbí," prohlásil.

Podle vedení FAČR Müllerovi licenci znovu obnoví ve chvíli, kdy dá veškerou agendu do pořádku. „Až tento nedostatek odstraní, může mu výkonný výbor licenci zase uvolnit,“ informuje Řepka.

Pozastavení licence hráčského agenta v praxi znamená, že Müller nyní nedisponuje oprávněním k dojednávání přestupů. Mezinárodní přestupové okno se sice s nedělní půlnocí uzavřelo, měnit kluby v rámci české ligy lze až do 21. února, hráčský pohyb je možný rovněž v Rusku a některých dalších zemích.

Müller má za sebou náročné období, kdy pracoval na další budoucnosti Tomáše Necida, nadále zůstává v kontaktu s vedením Besiktase ohledně další postupu kolem zranění Tomáše Sivoka. Ačkoli do napravení veškerých restů Müller nemůže na nové smlouvy či dohody uplatnit svůj podpis, může jednat v zastoupení jiné osoby, například svého právního zástupce.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud