Stanislav Hrabě
20. května 2015 • 08:00

Pohár Josefa Masopusta: Jarov chce konečně trofej, maturanty nestaví

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V předchozích dvou ročnících Poháru Josefa Masopusta pražský zástupce SOŠ stavební a zahradnická Jarov neuspěl ve finále, když prohrál po nerozhodných výsledcích na střely ze značky pokutového kopu. Tentokrát chce smůlu prolomit a konečně trofej získat do školní síně slávy. A našel recept, jak na to – družstvo omladil.



Maturitní zkoušky, to býval problém květnového turnaje. Podle toho, jak ministr školství vypsal termíny, měli či neměli trenéři k dispozici hráče. SOŠ stavební a zahradnická Jarov těmto nástrahám však letos unikla.

Trenér Pavel Loukota (vlevo) a jeden ze zkušenějších hráčů útočník Christ  Nwogu, na jehož góly bude Jarov spoléhat Trenér Pavel Loukota (vlevo) a jeden ze zkušenějších hráčů útočník Christ Nwogu, na jehož góly bude Jarov spoléhatFoto Ivana Černohorská - organizační štáb PJM

„Máme letošní družstvo hodně omlazené,“ připouští trenér Pavel Loukota. „Z loňského kádru hráči ze dvou třetin přestárli,“ vysvětluje hlavní důvod. „Ale máme tak hráče ještě pro dva další roky,“ nachází hlavní přednost omlazeného výběru.

To však neznamená, že se Jarov cítí ve finálovém turnaji předem poražen. „Nebráníme se letošnímu úspěchu,“ říká trenér Loukota. Uvědomuje si však, že to nebude lehké.

„Zkušenější starší hráče máme už jenom dva nebo tři a to je znát,“ přiznává. „V každém kraji vyhrávají stejné školy, které mají kádry těsně pod povolenou hranicí,“ všímá si.

Má to ovšem jednu výhodu: opory mu nestáhnou maturitní zkoušky. „Maturity jdou mimo nás, protože žádné hráče tohoto věku nemáme,“ dokládá. I tak bude pražský výběr silný. „Jsou tu kluci z Bohemky, Dukly i ze Slavie,“ vypočítává.

Předloni podlehl Jarov po remíze 1:1 na penalty Příbrami (3:4), loni po stejném výsledku v základní hrací době Chrudimi (1:3). Letos už nechtějí podobný nezdar připustit. „Řešení je jednoduché, vyhrát v základní hrací době,“ ví trenér Loukota.

Fináloví účastníci

VOŠ a SOŠ, Roudnice nad Labem

SPŠ Dopravní, Plzeň

SPŠ Technická, Jablonec nad Nisou

Základní škola a Střední škola Bohemia s.r.o., Chrudim

SOŠ a Gymnázium, Staré Město

SOŠ stavební a zahradnická, Praha

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud