26. května 2015 • 04:55

Podívejte se, jak Maier vychytal Němce. Trefovali mě, smál se

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do branky si stoupl na poslední půlhodinku, ale zákroků posbíral více než dost. A jakých! Český gólman Ladislav Maier přiváděl německé fotbalisty v závěru reprízy finále EURO 1996 v pražském Edenu k šílenství. "Spíš mě trefovali," usmíval se nečekaný hrdina exhibičního duelu. Podívejte se na jeho nejlepší zákroky a jeho komentář k zápasu.



"S Petrem Koubou jsme si dělali legraci, že jsem všem pochybovačům konečně dokázal, že jsem jel do Anglie oprávněně. Čekal jsem na to 19 let," řekl Maier.

Bývalý gólman Liberce či Rapidu Vídeň si stoupl do branky na poslední půlhodinu za stavu 5:2 v době, kdy Němci začali hrát na plný plyn, aby manko snížili. "Šel jsem tam s tím, že cokoli pod tři inkasované góly bude dobrý. Přeci jen jsem naposledy chytal před rokem na podobné exhibici v Rapidu," prohlásil Maier.

Že se brankářské řemeslo nezapomíná, však potvrdil hned několikrát a Němce přiváděl téměř k zoufalství. "Ale oni mě spíš trefovali," culil se Maier.

Po utkání sklidil chválu ze všech stran. Ocenila ho i tehdejší česká jednička Petr Kouba, který nyní působí jako trenér brankářů juniorských reprezentací.

Podívejte se, jak Maier vychytal Němce. Trefovali mě, smál se
Video se připravuje ...

"Byl fantastický, ale nemůžu ho zas moc chválit. Jak ho znám, tak by mu to stouplo do hlavy. Musíme ho udržet v klidu, abychom ho nehonili po Praze, protože on to tady moc nezná," dobíral si brankářského kolegu Kouba. "Až jeho zákroky se utkání zlomilo. Jsme rádi, že jsme Němce taky jednou porazili," dodal.

Ocenil však i výkon hráčů v poli, zejména pak Pavla Nedvěda a Patrika Bergera, kteří byli nejlepšími hráči na hřišti a táhli český tým. "Jsou to přeci jen ještě mladí kluci. My bychom před pěti lety taky ještě hráli jinak. A když někdo umí, tak se to nezapomíná," prohlásil bývalý gólman Sparty, La Coruni, Kaiserslauternu, Žižkova či Jablonce.

Kouba si z utkání odnesl jen pozitivní dojmy. "Sešli jsme se v téhle partě od toho finále na hřišti poprvé a asi i naposledy. Užili jsme si to, nemělo to chybu. Atmosféra byla úžasná a děkujeme divákům. Jsem nadšený z toho, jak to lidi vzali, jak nám fandili. Jsem blahem bez sebe, asi všichni kluci," řekl dojatý Kouba.

Přiznal, že utkání předčilo jeho očekávání. "Nečekal jsem takovou atmosféru. Už jsem pár takových zápasů hrál a bál jsem se, aby to mělo tempo. Kluci se ale vyhecovali, vtáhlo nás to do hry a potvrdilo se, že jsme generace, kterou fotbal bavil, baví a bude bavit," dodal Kouba.

Velký zážitek byl zápas i pro Maiera. "Bylo to hezké. Užili jsme si to. Poděkování patří lidem, kteří přišli. Byli bezvadní a všichni si toho považujeme. Jsem hrozně rád, že jsme to absolvovali. Těší mě, že tahle akce proběhla pro český fotbal," dodal.

Nedvěd: Porazit Němce vždy potěší! Matthäus nadával, že moc běháme
Video se připravuje ...

Jestli to byla odveta za tu spoustu porážek, tak gratuluju, smál se Matthäus
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud