11. června 2015 • 13:20

Švancara vyprodal oživené Lužánky. Přijde 23 tisíc fanoušků

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

CHAT PÁTEK 10:30 | Vyprodáno! Kdo si nekoupil s předstihem vstupenku na rozlučku fotbalového baviče Petra Švancary, na stadion v Brně za Lužánkami už se 27. června nedostane, 23 tisíc lístků je rozebráno. Šanci položit populárnímu útočníkovi otázku má ale každý, Petr Švancara je zodpoví v pátek v on-line rozhovoru na webu isport.cz od půl jedenácté dopoledne.



Vyprodání svého rozlučkového zápasu oznámil Petr Švancara s velkou hrdostí na to, co se mu ve spolupráci s fanoušky podařilo během posledních měsíců podařilo v Brně dát do pohybu. Akce se uskuteční na slavném stadionu v Brně za Lužánkami, kde ještě vloni byla ruina někdejších tribun pro 40 tisíc diváků a pralesní porost na hrací ploše do výšky hlavy.

„Pro mě je to důkaz, že lidi nejsou zvědaví jenom na můj zápas, ale hlavně na stadion. Nejen fotbal, ale i další brněnské sporty patří za Lužánky. Fanoušci tam sport chtějí,“ řekl Švancara na adresu betonového kolosu, kde se nejvyšší soutěž hrála naposled v roce 2001.

Od té doby až do letošní zimy stadion chátral, než se zrodil nápad uspořádat tam Švancarovo sbohem a do dění se zapojila masa dobrovolníků, pod jejichž rukama zmizela džungle, vyrostl nový trávník a opravena je větší část tribun na stání. Tak, aby mohla pojmout právě 23 tisíc diváků. S dvěma tisíci míst počítá Švancara pro VIP hosty.

Jeho nadšení rozhýbalo brněnské dění, akci bude na konci června s napětím sledovat i hokejová Kometa. Ta by, v případě hladkého průběhu fotbalové exhibice, ráda za Lužánkami v zimě uspořádala extraligový zápas pod širým nebem. Mluvilo se sice o 26. prosinci a duelu se Zlínem, to ale klub vyvrátil; hrát chce v lednu, atraktivními soupeři by mu mohly být třeba Sparta nebo Litvínov.

Zároveň Švancara společně s brněnským primátorem Petrem Vokřálem (ANO) podepsal petici, v níž žádá o nový stadion za Lužánkami do roku 2020. „Exhibicí to nesmí skončit. Život za Lužánkami musí pokračovat, nejlépe až do doby, než dojde k poklepání základního kamene nového moderního stadionu. K tomu směřují naše budoucí kroky,“ řekl Vokřál.

Petr Švancara

Gonzales, 12. června 2015
Zdar, tak co těšíš se na poslední špíl, nejsi nervozní. Budeme tam a budeme fandit, už se moc těšíme ;)
Nervózní jsem, hlavně proto, aby opravdu vše dopadlo, chci opravdu, aby se na tohle dlouho vzpomínalo, abych se rozloučil s kariérou a zavzpomínali jsme samozřejmě i na stadion. Chtěl bych vám všem moc poděkovat za dotazy, vybíral jsem jen ty, co se mi hodily, takže to, jestli umím plavat a nebo že su lenoch a další jsem záměrně neodpověděl. Věřím, že se společně s některými z vás pozdravíme na samotném utkání, přeji vám krásný víkend, dnes Starobrno před sebou a fandit našim. Zdarec, věřím i vás Mercedes.
Patrik, 12. června 2015
měl si někdy nabídku ze Sparty ?
Měl, jako mladý, pak ale z toho sešlo.
David Hanzlík, 12. června 2015
Ahoj Švanci opravdu obdivuji jaký jsi byl bourak a jak jsi zápasy odmakal:) je možné někde získat tvůj dres?
Vypadá to, že jsi velký odborník, když jsi napsal "odmakal", hlavně moje defenzíva podle mě zůstává v hlavách mých trenérů. Můj dres už bohužel žádný nemám.
Filip, 12. června 2015
Zdarec, kam chodíš ve štatlu na pivo a opravdu ti chutná Starobrno? ;)
Samozřejmě že mě chutná Starobrno, nejraději mám tankové dvanáctku Draka - to je opravdová lahůdka. Jinak na pivo chodím kde mě pozvou, bo nemám love. :)
Lukáš Hroudný, 12. června 2015
Nazdar Švanci, oslovil jsi už Lucku Šafářovou jestli bude na rozlučce?
Pracujeme na tom, věřím, že to dopadne, tráva je ve stavu Wimbledonu, za což je obrovský dík Janu Rouskovi a firmě Profigrass, takže i tenis je možný :)
Alexandr, 12. června 2015
Ahoj Péťo, přeju Ti, aby ta akce pořádně vyšla a ty sis to užil! :) Chtěl bych se zeptat, jaký máš názor na plzeňský fotbal a konkrétně na Pavla Horvátha? Děkuju měj se ahoj Alex
Takhle nějak bych si představoval, jak má vypadat fotbal u nás. Opravdu hodně smekám před Plzní, co v tak krátkém čase dokázala vybudovat, a jakou zábavu dává Plzeň nejen fotbalově, ale i hokejově místním lidem. Jejich fotbal je hlavně v domácím prostředí obrovská radost pro místní fandy. I pod tím vším je podepsaná velká kvalita na všech možných postech, tím nemyslím jen hráčů. Jeden z nich je jednoznačně určitě i Pavel Horváth. Jsem rád, že nadále bude působit v tomto klubu, že přijede na moji rozlučku a že se Plzeň k němu postavila tak, jak by to k legendám mělo být.
Josef Kulíšek, Zlínský kraj, 12. června 2015
Dobrý den, Petře. Smekám klobouk před Vámi a lidmi kolem Vás a dobrovolníků za to, co jste dokázali. Znovuobnovit a vyprodat Lužánky -je to neuvěřitelné. Bude z Vaší rozlučky nějaký televizní záznam, který by se mohl objevit buď v TV nebo na internetu? Pro ty z nás, kteří se za Lužánky nedostanou. A druhý dotaz - plánujete nějaký projekt, který by umožnil, aby se za Lužánkami hrála 1. liga? Přeji hodně štěstí a díky za vše co jste pro nás fanoušky předváděl na hřišti a také při spolukomentování fotbalových přenosů. Díky. Pepa
Bude určitě na České televizi dokument, myslím cca dva dny po utkání pod názvem Dejme Lužánkám ŠvANCI, teď jednáme o tom, že by utkání a celá show měla být přenášena živě na iSport.cz
Opletal Zdeněk, 12. června 2015
Ahoj Petře,zajímalo by mně jako rodilého občana Židenic na které ulici jsi bydlel.
Stará Osada. Miluju Zábrdovice, myslím kupaliště, a touto cestou naše milované Brazilce, kteří mě několikrát proliskali za to, že jsem u sebe neměl drobné. Pořád se tam chodím koupat a s některými se pořád zdravíme. Jen oni chodí až odpoledne, bo je jich jedna rodina, asi třicet sedm, tak mají levnější vstupné :)
matas, 12. června 2015
Pokud obdržíte nabídku na funkci hrajícího trenéra divizního teamu v praze,zvažoval byjste jí?
Nikdy v životě. Prahu jen ve zpětném zrcátku. Posílám pusu na Václavák :)
Vítek, 12. června 2015
Zdar Mercedes, bude hrát na rozlučce Pacoš, Luďa Zelenka nebo Tomáš Polách? Dík. Dejme Luzankam S(v)anci!!
Všichni tři.
Jaroslav Vršek, 12. června 2015
Petře, gratuluji vám ke skvělé kariéře a moc si tu rozlučku užijte. Jak to budem hrát dneska na tom Islandu?
0:3 výhra, kurvafandím :)
Intercityfirm, 12. června 2015
Proč jsi nikdy nehral za Bohemku? Neprisla nabidka, nebo se ti nechtelo?
Nikdy jsem nabídku z Bohemky neměl. I té bych přál nový stadion, samozřejmě v Ďolíčku, a s ochočeným pravým nefalšovaným klokanem. To ještě nikoho nenapadlo. Okamžitě volat Berouskovi :)
Borec z keniku, 12. června 2015
Svanci doufam, ze na plac dojedes v kabriu od Mercedesu, stejne jako kdysi jezdival Ivan Jonak po Praze, s medvedem a babacema. Diky za vse a v prosincu se za Luzankama tesim na Kometu. Zdar jak svina.
Na stadion dojdu pěšky a za divákama taky. Nemám v plánu nic podobného, chci hlavně, aby se bavili mí hosté a fanoušci si užili stadion, tak i samotný zápas (i když vím, že to úplně o fotbale nebude). Vše bude mít takový popuťový nádech, ale tuším, že fandové si zábavu určitě užijí v podobě fandění, chorea, pyra atd. Já sám počítám i s tím, že ukápne i nějaká slza, a to asi nejen z mé strany.
pavla, 12. června 2015
Myslíš si ze to cele k něčemu bude? Nebylo by lepší přesvědčit lidi aby chodily ve větší poctu normálně na zbrojovky?
Věřím tomu, že jednoznačně. Vždyť přece chceme všichni na Zbrojovku chodit, ale na nový stadion.
Filip S., 12. června 2015
Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat. Myslíte si, že by se příští sezonu dal odehrát Za Lužánkami zápas domácí Zbrojovky se soupeřem v poháru FAČR, jako součást propagace obnovy stadionu a další prezentace zájmu, ze strany fanoušků, o brzkou obnovu ligového fotbalu Za Lužánkami? Samozřejmě za předpokladu, že by došlo k základním a nezbytným úpravám v zázemí. Pohár FAČR hrají i týmy z krajských soutěží, proto si myslím, že by úprava nebyla až tak nákladná. Je to vůbec něco takového možné?
Samozřejmě budu jen rád a budu tomu fandit. Vždyť stadion se momentálně dá použít jako skvělá tréninková plocha i k přátelským utkáním. Ti, co tvrdí, že něco nejde, těm se většinou nechce. O tom jsme se všichni už několikrát přesvědčili, když jsme měli nějaké překážky ohledně tohoto projektu.
JIŘÍ KLEIBER, 12. června 2015
Myslím si že by se měl zapojit i ČSFA a pomoci Brnu a novým národním nebo zemským stadionem,který by splnoval všechny kriteria pro pořádání mezinárodních zápasů,Brno mělo největší návštěvy a doufám že tomu zase tak bude,díky vám,moc děkuji a věřím tomu že to tak bude.
Přesně o tom to je, že můžeme spojit hodně věcí naráz. Stadion s velkou kapacitou pro národní tým, tím pádem se na tom může podílet i svaz, dále s novým stadionem může být využití kulturní (koncerty, divadlo atd)
Kamil , 12. června 2015
Ahoj Petře.Jaká by byla podle tebe ideální kapacita nového stadionu Za Lužánkama? Hrál jsi někdy před větší návštěvou než jaká příjde na tvou rozlučku s kariérou?
Tímto utkáním je jasné, že lidi na fotbal přijdou. Musí být atraktivní, musí mít dostatečného komfortu co se občerstvení týká, ale ta atraktivita a umístění v tabulce jsou rozhodující. Proto si myslím, že tím, že na naši benefici přijde 25 tisíc diváků, a ten zájem je někde okolo padesáti tisíc, tak kapacita nového stadionu by se měla pohybovat okolo třiceti tisíc diváků. Už bych se rád dočkal toho, že bych se synem nemusel jezdit na nároďák pořád po republice, ale konečně bychom šli na repre i v Brně. Největší návštěva byla právě okolo třiceti tisíc diváků. Samozřejmě je spjatá s Lužánkami.
Žanek , 12. června 2015
Zdravím Švanci, před asi deseti lety jsi dostal po posledním zápase Zbrojovky v sezoně od fanoušků klobouk. Chci se zeptat, máš ho ještě ? :-) Jinak přeju, ať se akce vydaří a díky, že jsi se do tohoto projektu pustil. Uvidíme se 27. 6. za Lužánkami, měj se.
Klobouk mám, i šálu, kterou jsem dostal při mém odchodu ze Zbrojovky podruhé. Jsou věci, které prostě člověk nemůže nikomu dát nebo nedejbože ztratit.
Jílek , 12. června 2015
Budou vstupenky ještě někde k dostání ?... Bydlím od Brna dále a neměl jsem možnost zakoupit si vstupenky v předprodeji. Utkání bych moc rád chtěl vidět :)
Vstupenky už bohužel nejsou a ani nebudou.
Chachar, 12. června 2015
Co si myslíš o současné situaci Baníku Ostrava?
Bojím se, a to myslím vážně, že už se na Bazaly nikdy nevrátí.
Martin S., 12. června 2015
Petře zdravím Vás, jako dlouholetý fanoušek brněnského sportu Vám za oživení Lužánek děkuji..doufám v oživení na delší čas. Dotazy: 1/počítá se s dalším využitím stadionu např pro trénování mládeže, 2/ lístky jsou vyprodané, je nějaká možnost nebo naděje že se kapacita lístků pro prodej ještě navýší? Děkuji a přeji vše dobré do fotbalu i v soukromí
Určitě už s kapacitou nejsem nic nejsem schopný udělat a bdue i přísná kontrola. Proto jen připomínám, že ke každé vstupence byl náramek, díky oboum věcem (vstupenka a náramek) vás bez problémů pustíme. Dělá se to proto, aby nedošlo k tomu, že by někdo vstupenky padělal. Zároveň náramek slouží i jako dárek na tuhle velkou akci. Jinak bych rád upozornil překupníky, ať ani nechodí, bo dostanó do glocně.
Mudrc, 12. června 2015
Dobry den Svanci . Mas ted pritelkyni (Moniku)?
Přítelkyni mám, jmenuje se Kamila Špetová a už delší dobu mi říká, ať se mi vrátí ten usměvavý kluk Švanci. Vím, že to teď se mnou není jednoduché, moc práce, stres z toho, ať vše dobře dopadne.
Lvicata, 12. června 2015
Zdravim Svanci. Jak se tesis na EURO U21? Budes na nekterych zapasech? Jak tipujes umisteni ceskeho tymu?
Budu se jako expert České televize věnovat utkáním na Slovácku, takže se na to moc těším. Tahle práce mě strašně baví a jsem zvědavý hlavně na naše. Myslím, že máme slušný tým, teď jde o to, aby byla i dobrá parta a zatipuju si, věřím, že budeme na bedně.
Petr Mirošov, 12. června 2015
Bude se jako vždy na statku křičet při nástupu,,Už jsme tady?" Pěkně se to rozléhalo!!!!A běhal mráz po zádech!!!
Bez toho si to ani nedokážu představit. Je to sice moje rozlučka, ale důležitější je vzpomenout na historii a po zápase samozřejmě na budoucnost samotného stadionu. Už jsme tady bude určitě startovat celou show.
Jackie, 12. června 2015
Zdravim. Zkuste nas nalakat na Vasi autobiografii. Premyslim o jeji koupi. Dekuji.
Kniha by měla vyjít těsně před vánocemi, bude tam soukromý i fotbalový život, samozřejmě hodně fotek a pikantností, o kterých jsem třeba ještě nemluvil. Dále tam budou rozhovory, například s rodiči, se sestrou, s mojí bývalou ženou a dalšími. Věřím, že se kniha bude líbit.
Ondřej, 12. června 2015
Zdravím chtěl bych se zeptat, bude hrát v Lužánkach Jakub Voráček ?
Samozřejmě. I s Ondrou Pavelcem, Radkem Smoleňákem, Jirkou Tlustým, Radimem Bičánkem a dalšími skvělými hokejisty a kamarády
opavák, 12. června 2015
Pozdrav z Opavy a gratulace k vyprodané rozlučce. Jsi borec, škoda že fotbalistů ,jako jsi ty, není víc!
Podle mě jsem jenom jeden (kdo se vrací nevěří gólmanovi, nemusím být nejlepší, stačí, že su nejhezčí...)
Tomáš, 12. června 2015
Zdravím, hned od začátku jsem byl z vašeho plánu uspořádat rozlučku za Lužánkami okamžitě nadšen. Sdílení této věci jsem bral za radost a za jasnou věc aspoň něco udělat když jsem se nemohl účastnit brigád. Pak mě ale trošku rozhodila věc s možností rozdělení vstupenek a vašeho prohlášení že tam chcete místní lidi. Ostatně je na vás jak nebo kam se vstupenky rozdělí ale přijde mi divné že vybízíte všechny ať se zapojí a ať posílají na účet peníze ale pak nemají švanci se dostat na místo činu :) Vždy jsem vás ale obdivoval jako hráče i jako člověka a přeji vám aby to bylo co nejvíce úspěšné :)
ŠvANCI měli úplně všichni, ale museli by dorazit do top města. Zdarec :)
Valec, 12. června 2015
Ahoj Svanci. Chci se zeptat ktery stadion byl pro tebe oblibeny a naopak kde jsi to nemel rad a uz predem ses tam netesil ? :) diky za odpoved. Uzij si rozlucku. Respekt !!
Jednoznačně Lužánky, tak nějak už dlouhodobě nemám rád sparťanský stadion (nikdy jsem tam nevyhrál a nikdy nedal gól)
peter, 12. června 2015
Ahoj Švanci, na začátek se chci zeptat, jestli tě nemrzí, že si to v kariéře nedotáhl dál ? talent jsi na to určitě měl !!! Dále bych ti chtěl poděkovat za show, jakou jsi udělal v neděli ve Znojmě na Tošeho benefici :)) Jak jsi si ji užil ty osobně ? A na závěr, myslíš, že to, co jsi udělal s Lužánkami může odstartovat jakousi revoluci, že by město stadion kompletně opravilo a hrála by tam zbrojovka svoje domácí zápasy ? Díky za odpovědi, už se moc těším na tvou rozlučku :)
Odpovím na to, co jsem ještě nezodpovídal: není důležité, jestli jsem si benefici užil já, budu pořád stejný, mám rád lidi a zábavu. Důležitější je, zda byl spokojený Toše. Věřím, že ano, a přeju si, aby u fotbalu ve Znojmě dál působil, je to obrovská legenda pro tenhle klub. Přesně tito lidé se vztahem ke klubu nemyslí jen na svůj zisk a prospěch, ale na to, aby pomohli klubu i dál. Například s mladými nebo i s A týmem. Jinak děkuju moc za vzkaz.
Petr Ostrava, 12. června 2015
Jen vyvolení vědí,jak se stát nesmrtelnými. Blahopřeji,jmenovče ! :)
Máš pravdu, nestárnu :)
Adam Karas, 12. června 2015
Do kdy podle vás (optimistickým odhadem :)) bude opět moci Brno přesídlit za Lužánky a regulérně tam hrát ligu?
Věřím tomu, že do pěti let. A do deseti let tu věc s těma ušima držíme nad hlavou :)
forester, 12. června 2015
Nemohl byste přestat komentovat fotbalové přenosy?Je to jeden velký blábol.
Přesně kvůli Tobě se toho budu držet co nejdéle a mým cílem a snem jsou Branky body vteřiny v brněnské hantýrce
Šipeček - Viki, 12. června 2015
Čus Švanci, jsem velice rád, že to máš vyprodané a přeji ti, ať se ti ta akce komplet vydaří. Jestli na rozlučce dáš nějaký ten gól, pošleš pozdrav Šipovi do nebe ? Seš borec a pozdravuj, Vááácu :) :) :)
Hrát se bude tak dlouho, než dám gól, a určitě Šipeček nebude jediný, komu ho nahoru pošlu. Určitě bych byl rád, kdyby tam byli lidi jako je třeba Kukleta, Kocman a další, třeba i můj pes Jessie nebo samozřejmě mé zesnulé babičky a dědové. Neboj, nezapomenu.
Tommy, 12. června 2015
Co budeš dělat aby Lužánky opět nezačali chátrat? s pozdravem fanoušek slovácka
Určitě se po utkání rozhodne o stadionu tak, aby to mělo na starosti sdružení, které se tomu bude věnovat. Budu mít velký zájem na tom a snažit se hodně pomoct, aby se tak nestalo. Budu i díky petici, která vznikla, chtít informace, co se se stadionem bude dít.
PRAŽÁK, 12. června 2015
Švanci, ač jsi z Brna, tak ti hrozně moc fandím. Málokdo tu má takové charisma a smysl pro humor. Chtěl jsem ti jenom vyslovit hroznou podporu. Pokud u fotbalu(v jakékoliv funkci) budou působit lidi jako ty, bude to mít určitě smysl. Ať se ti daří a drží zdraví!
Nazdar cajzle :) todle potěší dvakrát tolik. Nemysli si, že díky této sms vás budu mít radši, ale určitě si Tvého názoru vážím :) věřím, že se společně, Ty samozřejmě v sektoru hosté, uvidíme na novém stadionu
Radek, 12. června 2015
Kolik jste dal peněz do oživení Lužánek? Já osobně jsem si lístek koupil a moc se těším.. :) A budete pokračovat v investici Lužánkách i na dále?
My všichni kolem toho jsme do toho investovali hlavně čas a samozřejmě i svoje peníze. Myslím si, že nejde ani o jakou částku vlastně jde, spíš to děláme hlavně srdcem a jsem přesvědčený o tom, že všichni z nás už jsme utratili peníze za větší hovadiny :) to, že jsme utratili třeba několik desítek tisíc za beton nás určitě nemrzí, protože jsme tím stadion opravili natolik, že nás tam opravdu může být až na 25 tisíc. Jinak díky.
Ladislav, 12. června 2015
Jsem fanda Zbrojovky přes 60 l. Vaše akce předčí všechny krásné góly, které jste v životě vstřelil. Teď už sae musí probudit brněnští radní.et a proto se Vám hluboce klaním klajním.
Děkuju, vím, že v Brně vyrostlo a hrálo mnoho lepších fotbalistů než jsem já, nikdy jsem Zbrojovce nedal titul ani poháry (když nepočítám Intertoto Cup). Zbrojovka měla sto let a i tohle je součástí mého dárku pro ni. Mrzí mě jen to, že ani A tým ani B tým u toho nebudou (mají naplánované velmi důležité přátelské utkání) :)
Josef Lébr, 12. června 2015
Dobrý den! Pane Švancaro chtěl bych se zeptat jestli by jste vzal práci jako trenér mladších žáků v Sigmě. Děkuji za odpověď
Rád bych pracoval ve fotbalovém prostředí. Jsem rád, že Sigma postoupila, ale přiznám se, že trénování dětí mne moc neláká. Chci mít hlavně pod kontrolou syna a v klubu by mě zajímala spíš práce manažera či marketingové prostředí.
Petr Rychlý, 12. června 2015
Zdravím Petře, přiznám se, že jsem se chtěl na vaši exhibici přijet podívat i jako Pražan a sparťan. Ale právě to, jakým způsobem jste vstupenky distribuoval a vlastně znemožnil přijet náplavám, jako jsem já a udělal akci cíleně pro region, si zaslouží ještě větší respekt. Celá akce je obdivuhodná. Hlavně v dnešní době je důležité si uvědomit své kořeny a dodržovat tradice. Díky za to a ještě jednou velký respekt od soupeře! Co byste poradil Jardovi Blažkovi, aby přitáhl lidi na svou rozlučku na Letné?
Děkuju za pěkný komentář, šlo mi přesně o to oslovit lidi, kteří mají ke stadionu největší vztah, vztah ke Kometě i Zbrojovce. Proto díky Starobrnu vznikla i petice, která se týká přesně i vás soupeřů, neboť jsem přesvědčen, že i vy byste rádi jezdili na nový stadion. Hodlám oslovit všechny kluby a jejich fandy s touto peticí a pokud by bylo potřeba vám to jakýmkoliv způsobem vrátit, určitě se i my k vám nepostavíme zády. Jardovi bych poradil, aby to udělal podobně, tím myslím prodej vstupenek. Nemyslel jsem to nějak zle proti náplavám, ale opravdu jsem chtěl mít na stadionu co nejvíc lidí z regionu. K tomu se váže i samotná nominace, která je tvořená převážně z lidí spjatých s těmito dvěma našimi kluby.
Jinej Pacanda, 12. června 2015
Bude Milan Pacanda na rozlucce?Díky za odpověď.
Ano, Pacanda i Cupák a další
Petronius, 12. června 2015
Chci se zeptat,jak moc věris městu,že stadion bude?Jinak tě snad 27 potkám.Měj se dobře.
Věřím jim hodně - jestli to bude jinak, ať si nás nepřejó. Děkuju :)
Mercedes, 12. června 2015
Nemyslíš, že by bylo lepší nejdřív dát do kupy kádr a potom až samotný stadion? aby se nestalo, že novej stadion pro 30 tis. lidí bude hostovat 2. ligu. Díky a užij si oslavu ;-)
Jsem přesvědčený o tom, že s novým stadionem se Zbrojovka určitě zvedne. Šikovný manažer spolu s marketingovým týmem je schopný přivést několik desítek milionů korun právě díky stadionu, vše musí být transparentní a tím se může nakoupit a nebo vhodně doplnit kádr mužstva. Díky, užiju :)
Mára:-), 12. června 2015
Čus, Švanci. Kariéra fajná, ale stejně je to škoda, že jsi nedal nějaké pořádné angažmá v zahraničí. Anglie, Španělsko. Přitom jsi na to měl, kdybys více dřel. Talent od Boha, v noze to bylo.. jen ta hlava.. nemrzí Tě to, že jsi se nepropracoval do zahraničí? Co bys zpětně udělal jinak ve své kariéře, lituješ nějakého rozhodnutí? Doufám, že to syn dotáhne zase o kousek dál :-). Švanci junior v repre dresu, to by bylo nejvíc, ne? :-)
Souhlasím s Tebou, jedinou změnu, kterou bych asi udělal, měl jsem se víc kousnout ve Slavii a nemilovat jen život fotbalisty, ale fotbal samotný. Prostě mě semlela Praha, peníze a sláva. Byl ze mě mistr světa a choval se jako fracek. Ještě že nebyl takový bulvár :) mladý junior válí za Flintu, musím přiznat, že mu to celkem jde, a to díky tomu, že má skvělé trenéry. Snad mu budu jednou tleskat na novém stadionu za Lužánkami, a pokud ne, tak budeme na tribune spolu. Má hercnu stejnou jako já, Zbrojovka a Kometa - nejvíc.
Radek, 12. června 2015
Čus, proč jsi odešel do Příbrami, kde jsi pak stejně skoro nehrál a akorát si leštil lavičku? To šlo vo love? Na základ jsi neměl, ale mohl jsi přece pomoci z lavičky. A hlavně - vrať se zpátky trénovat prcky. Myslím, že kvalitní fotbalisti by měli trénovat mládé, ať vyroste nějaké betelné fotbalista! Třeba Švanci junior. Akorát musí běhat a ne chodit po hřišti jako jeho tata :))) Doufám, že mladej dá angažmá alespoň anglii! Tak ho dři.
Do Příbrami jsem odešel hlavně proto, že jsem nechtěl pracovat s Kudelou. S lavičkou bych problém neměl, ale v tu dobu trenér Grmela dělal přesně to, co mu řekl Kudela, a já měl na starosti hlavně atmosféru v šatně, která díky tomuhle už pro mě jako pro kapitána byla neudržitelná. Pořád jsem pyšný na to, co jsme dokázali ve druhé lize a nakonec postoupili ze čtvrtého místa. Bylo to jen díky tomu, že jsme měli skvělou partu a trenéry. Narovinu Kudela mě několikrát řekl, že postoupit nechce. Nechci tady na něj jenom plivat, ale od doby, kdy mi řekl "zkurvenej Brňáku" už se o něm bavit ani nechci. Co se trénování týče, souhlasím s Tebou, je potřeba zapracovat bývalé hráče do našeho klubu, a tím myslím i na trénování. Zbrojovka Brno bude vždycky (a nebo měla by být) postavená na lidech z regionu.
Vilem , 12. června 2015
Švanci, si betélné kořeň. Já dovalím jenom na otočku až z Londýna bo to stójí za to. Bych se optal, budů další podobné akce? Lůčit se možeš aj 5x za rok :-)
Věřím, že začneme brzo stavět nový stadion, takže vyprodáme až pak jeho otevření. Díky za pěkný pozdrav a vezmi Rosu s sebou :)
Boavista, 12. června 2015
Dobrý den Petře. Chtěl bych se zeptat v kterém klubu během Vaší kariéry jste zažil největší profesionalismus. Kde bylo postaráno o hráče a kde bylo výborné zázemí, aby jste se mohl soustředit jen na fotbal. Děkuju za Odpověď.
V našich podmínkách české ligy je o hráče postaráno tak nějak stejně, snad jen ve Slavii v té době jsme opravdu měli skoro všechno. I holky :)
Komeťák, 12. června 2015
Peťane, hoď jméno nějaké posily, co dojde do Komety, ať máme radost.. Nedělej, že o nikom nevíš.. A co říkáš na Lozju?
Vláďu Kýhose jsem měl rád, obrovský dík jeho práci pro Kometu co udělal, nezbývá nic jiného než věřit tomu, že nový trenér tu našu Kometu k titulu dovede. Budu v tomhle věřit vedení a držím jim palce.
Kritik, 12. června 2015
Švanci, přestaň si s Kudelou poměřovat pindíka a uznej i svůj díl viny. Posrali jste to tenkrát oba... S negativismem jsi trapný, je potřeba spojit sil všech a dostat Zbrojovku zpět tam, kam patří. Do ligy mistrů :-)
Nabídka od Zbrojovky zatím nepřišla, takže to pro mne zatím není žádné téma. Co se Kudely týče, je zřejmě mu asi potřeba poděkovat za jeho odvedenou práci tady. Jako fanda Zbrojovky Brno jsem fakt nadšenej, že jsme čtrnáctí :) asi bych mu dal ještě dva roky prostoru :)
Demo13, 12. června 2015
Vyrážíme z Plzně v počtku min. 50 lidí Plzeň a Brno !
Super, těším se.
Jirka, 12. června 2015
Kdy vás poprvé napadlo oživit Lužánky? Je to skvělý nápad a těším se na super exhibici!
Dobrý den, bylo to někdy v lednu, ale celá tahle exhibice by bez lidí, kteří mi v tom neskutečně pomáhají, nebyla možná. Obrovský dík všem!

Představitelé města jednají o pozemcích pod stadionem a v jeho blízkosti, existuje studie, jak by měl nový fotbalový stánek vypadat, rodí se plány na způsob jeho využití. Na začátku byl přitom zdánlivě „šílený“ nápad, že za Lužánkami zamává fanouškům z hrací plochy Švancara. Slavnost dostala oficiální název „Dejme Lužánkám Š(v)anci“ a podle zástupce fanoušků se do ní během brigád zapojilo na tisíc dobrovolníků.

Samotný Švancara se napřed bál, aby vůbec dostal svolení na akci pracovat, a když se dohodl s brněnskými politiky, že ano, odhadoval účast na 10-12 tisíc diváků. Nakonec nenaplní pouze hlavní tribunu na sezení a ochoz nad ní, kam ho nepustil statik. Zbytek bude nabitý k prasknutí jako za nejlepších let Zbrojovky, která zde v roce 1978 získala svůj jediný ligový titul.

„Věřím, že akce a snaha oživit Lužánky bude mít odezvu i u dalších klubů v republice. Že budou raději jezdit za Lužánky, kde má fotbal tradici,“ dodal Švancara. K exhibici pozval do Brna například Milana Baroše z Baníku Ostrava. Zbylá jména tají, jednat by se ale mělo převážně o jeho parťáky z bývalé sestavy Zbrojovky Brno.

Švancara začal s rekonstrukcí stadionu za Lužánkami
Video se připravuje ...

Šťastný brněnský fanoušek s lístky na rozlučku Petra Švancary
Šťastný brněnský fanoušek s lístky na rozlučku Petra Švancary

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud