16. července 2015 • 16:15

Liga budoucnosti. Mladíci Teplic, Liberce a Sparty budou hrát s Němci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mladé fotbalisty Teplic, Liberce a Sparty čeká v této sezoně zajímavá novinka v podobě zápasů s německými celky Dynamo Drážďany, Hallescher a Saská Kamenice. Trojice českých týmů se totiž přihlásila do nově vzniklé Future League pro hráče do 23 let, kterou organizují Drážďany společně s Teplicemi.



Spolupráce mezi Teplicemi a Drážďany funguje dlouhodobě, v sobotu spolu oba kluby sehrají generálku na novou sezonu. Nyní se k nim přidají i další týmy z obou zemí a vznikne soutěž, ve které mohou mladí hráči získat cenné zkušenosti.

"Future League vyústila na základě debat ohledně nového postavení B-mužstev v obou zemích. V Německu většina klubů své rezervní týmy zrušila, v Česku je stále diskutován projekt juniorské ligy. Proto se snažíme najít ideální formát pro přechod hráčů z dorostu do profesionálního fotbalu," řekl sportovní ředitel Teplic Jan Skýpala.

Všechny tři německé celky hrají třetí bundesligu, přičemž v minulé sezoně skončily v horní polovině tabulky. Jejich mládežnické celky hrají druhou nejvyšší juniorskou soutěž v Německu.

Pro Spartu, Teplice a Liberec půjde o doplněk k juniorské lize, ve které všechny tři týmy startují a v níž je čeká 32 zápasů. V "Lize budoucnosti" však mohou nastupovat i méně vytížení mladí hráči prvního týmu. Do zápasu mohou nastoupit i tři hráči starší 23 let.

"Myšlenka je spojit širší kádr áčka s těmi nejtalentovanějšími hráči celé mládeže. Není to jen o juniorce, tým by měl být složen z co nejlepších mladých hráčům, kteří nehrají pravidelně Synot ligu," řekl Skýpala. "S nápadem jsme oslovili zástupce Liberce a Sparty a ti pozvánku téměř ihned přijali," dodal.

Celkem kluby sehrají 10 zápasů, pět na podzim a pět na jaře, každý s každým se tak utká dvakrát. Hrát se bude od září do května 2016.

Teplice plánují Den fotbalu Teplice plánují Den fotbaluFoto FK Teplice

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud