12. listopadu 2015 • 11:47

To je MÍČ pro EURO 2016! Krásná hra má vylepšenou viditelnost

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý hvězdný fotbalista Zinédine Zidane dnes představil míč, se kterým se příští rok na Euru ve Francii bude hrát v základních skupinách. Nejnovější model firmy Adidas, tradičního dodavatele oficiálních míčů světových i evropských šampionátů, se jmenuje Krásná hra (v originále Beau Jeu) a je vyveden v barvách francouzské trikolóry modré, bílé a červené.



Míč, na němž se překrývají písmena EURO a číslice 2016, vyvíjeli v Adidasu přes rok a půl. Měl by mít nejlepší vlastnosti Brazuky z MS 2014 a také vylepšený úchop i viditelnost za letu. "Zkoušel jsem s ním v tréninku střely z dálky, nahrávky i driblování a byl skvělý," řekl o něm například Velšan Gareth Bale, jedna z řady hvězd, která během testování dostala míč k dispozici.

Účastníci Eura dostanou Krásnou hru k dispozici na konci listopadu, aby během následujícího půlroku měli všichni stejnou šanci si na míč zvyknout. Pro vyřazovací boje bude ve Francii poprvé v historii použit zvláštní model.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud