19. listopadu 2015 • 16:56

Úžasný úspěch! Slávistky remizovaly v Permu a jsou ve čtvrtfinále LM

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistky Slavie to zvládly! V odvetě osmifinále Ligy mistryň uhrály na hřišti silného Permu bezbrankovou remízu a díky domácí výhře 2:1 postoupily do čtvrtfinále, což je největší historický úspěch českého ženského fotbalu.



Pražanky zvládly za čtrnáctistupňového mrazu zápas velmi dobře takticky. Defenziva bránila spolehlivě a co prošlo, pochytala brankářka Votíková. Na konci první půle dokonce byly slávistky blízko vedení, jenže Chlastákové pokazilo radost po střele z přímého kopu břevno.

Po změně stran pomohla branková konstrukce i Pražankám po ráně Pozdějevové čtvrt hodiny před koncem. Závěr utkání odehrál český šampion zkušeně na polovině soupeřek a může se těšit na Ligu mistryň i na jaře. Čtvrtfinále se hraje na konci března.

Slávistky postupem vylepšily své historické tažení soutěží a vyrovnaly postup odvěkého rivala Sparty do čtvrtfinále Poháru UEFA, předchůdce Ligy mistryň, z roku 2005. Tehdy se ale osmifinále hrálo ve skupinách.

"Když jsem k týmu před třemi roky přišel, dal jsem si čtvrtfinále Ligy mistryň jako cíl. Všichni se mi smáli," prohlásil na tiskové konferenci trenér slávistek Anton Mišovec.

Zvezda Perm - Slavia Praha 0:0
První zápas: 1:2, postoupila Slavia.
Sestava Slavie: Votíková - Malinová (77. Juračková), Necidová, Budošová, Tomášková (87. Němečková) - Pěničková, Bartovičová - Divišová, Svitková, Chlastáková - Kožárová (90. Houzarová). Trenér: Mišovec.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud