Květoslav Šimek
2. července 2016 • 19:07

Bohumín uctil Srníčka (†47). Maminka plakala, dorazil i Jankulovski

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový stadion v Bohumíně, kde se narodil a vyrůstal brankář Pavel Srníček, nese od soboty jméno slavného rodáka. Fotbalový areál Pavla Srníčka. Maminka Bernadette a Srničkův bratr Milan zároveň slavnostně odhalili monolit a pamětní desku u vstupu do areálu jako památku na brankáře Baníku, Newcastlu United či české reprezentace, který v prosinci nečekaně zemřel ve 47 letech.



"Město se k tomu od první chvíle postavilo skvěle, hned se řeklo, že se v létě uspořádá benefice a stadion ponese Pavlovo jméno," potěšilo Milana Srníčka. "Fotbalový areál Pavla Srníčka - to je krása. A jsem i příjemně překvapený, že přišlo 750 platících diváků a asi 150 hostů, takže jsme se přiblížili tisícovce. Doufejme, že se akci podaří zopakovat i v příštím roce."

Na fotbalovou benefici se v týmu hvězd představili například Marek Jankulovski, Václav Svěrkoš, Daniel Zítka, Martin Lukeš, Petr Samec, Jan Baránek, Libor Žůrek nebo Marek Poštulka. Trenérem byl Luděk Mikloško. Domácí tým FK Bospor Bohumín doplnili hokejisté Rostislav Olesz, Roman Szturc, Jan Káňa a Ondrej Šedivý.

Bohumín uctil Srníčka (†47). Maminka plakala, dorazil i Jankulovski
Video se připravuje ...

Benefiční duel skončil nerozhodně 8:8, střelecky se stylově blýskli bohumínští rodáci Marek Poštulka (4 góly) a hokejový útočník Ondrej Šedivý (3 góly). Dvě branky dal za hvězdný tým Žůrek, po jedné Baránek a Svěrkoš. Při dodatečných penaltách se trefili Jankulovski, Žůrek, Tchuř, Olesz a Szturc.

V parném horku fotbalisté diváky bavili. "Neboj se toho Oli, zodpovědnost, jako v hokeji," hecoval Marek Jankulovski protihráče Rostislava Olesze, když se jej urostlý hokejista pokoušel obejít. Ve 47. minutě, navíc stylově za průběžného stavu 4:7, sudí zápas přerušil. Baníkovští fanoušci vytáhli za bránou choreografii s namalovanou podobiznou Pavla Srníčka. Stadionem zněl bouřlivý potlesk a skandování Srníčkova jména.

"Na Pavla budeme vzpomínat jen v dobrém," řekl za všechny Jankulovski. "Skvělý chlap se skvělým srdcem. Pozitivní myšlení a velký vzor nejen pro malé fotbalisty, ale i pro lidi. O to víc ten nečekaný odchod bolí."

Benefice měla i charitativní rozměr. Pro Centrum sociálních služeb v Bohumíně se vybralo 21 720 korun.

Maminka Bernadette u pomníku na památku Pavla Srnička
Maminka Bernadette u pomníku na památku Pavla Srnička

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud