19. července 2016 • 20:22

Synové legend se hlásí! Tři Zidanové v Realu, Simeone junior je jako Ronaldo

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
  • Synové legend jdou do akce. Na trávnících začínají zářit mladíci Zidane, Simeone a Kluivert.Synové legend jdou do akce. Na trávnících začínají zářit mladíci Zidane, Simeone a Kluivert.FOTO: koláž iSport, profimedia.cz

    A jsou zpátky. Zinedine Zidane, Paolo Maldini a Patrick Kluivert i některé další legendy, které před pár lety zářily ve světových velkoklubech, se znovu hlásí o slovo na trávníku. Do hry totiž naskakují jejich synové, ale zda se prosadí do elitních klubů, to je otázka. Třeba v Realu Madrid na předsezonním turné po Severní Americe budou kromě trenéra Zinedina Zidana i jeho synové Luca a Enzo, kteří jsou součástí prvního týmu „bílém baletu“.

  • Jeden Zidane Realu nestačí. Do akce jdou Luca a Enzo

    Luca Fernández ZidaneFoto Profimedia.cz

    Real Madrid vyrazí do zámoří nejen s legendou na lavičce. Ale značka Zidane by měla dostat na mezinárodním turnaji prostor i ve hře. Synové slavného francouzského reprezentanta Luca a Enzo jsou připraveni naskočit do duelů proti PSG, Chelsea či Bayernu Mnichov. „Zizou“ nepotřebuje nijak dlouhé představování. Patřil k nejlepším evropským hráčům všech dob, vyhrál mistrovství světa, triumfoval na klubové úrovni v Lize mistrů. Fanoušci si jej pamatují i kvůli hlavičce, kterou dal ve finále Italovi Marco Materazzimu ve finále MS 2006.

    Zidane senior má čtyři syny a hned dva z nich jsou v pětadvacetičlenné nominaci Realu na turné po Severní Americe. Sedmnáctiletý Luca je brankářem a zatím si zahrál v Realu v minulé sezoně třeba mládežnickou Ligu mistrů.

    O čtyři roky starší Enzo je šikovný záložník a dá se říct, že má mnoho z dovedností, které měl jeho otec. O tom, že má talentu na rozdávání svědčí i to, že mu sir Alex Ferguson nabídl možnost trénovat v Manchesteru United, ale on se rozhodl být s tátou v Realu Madrid. „Jsem na něj tvrdý, protože je vybíravý,“ říká Zidane o talentovaném synovi.

  • Kluivert je ředitelem PSG, zářit chce i syn Justin

    Justin Kluivert už také oblékl dres AjaxuFoto Profimedia.cz

    Patrick Kluivert se stal slavným během jediné noci. Stačilo, aby ve finále Ligy mistrů vstřelil v osmnácti letech vítězný gól Ajaxu. Tehdy tým vedl manažer Louis van Gaal. Během kariéry si zahrál i za slavnou Barcelonu i anglický Newcastle v úspěšné éře Alana Shearera. Svoje si odkopal i za nizozemskou reprezentaci.

    Jeho syn Justin, kterému je momentálně sedmnáct, se ukázal v mládežnických výběrech Ajaxu. Parádní gól do sítě Feyenoordu v kategorii do 16 let zaujal i manažery největších evropských klubů.

    Možná by mohl působit ve slavném PSG, kde funguje ve vedení klubu i jeho otec. Justin se ale trochu obává toho, že by ho veřejnost stále srovnávala s tátou a čekala od něj super kariéru. I Justin má velké plány, nebojí se toho. „Musím udržet kredit jména, které nosím a není zrovna malé,“ říká mladý fotbalista.

  • Maradona z Karpat má nástupce, syna Ianise vábí Fiorentina

    Ianis Hagi vyrazil hrát fotbal do ItálieFoto Profimedia.cz
    Gheorghe Hagi měl na konci osmdesátých let a v letech devadesátých přezdívku „Maradona z Karpat“. Byl první superstar rumunského fotbalu. Hagiho vrchol přišel na MS 1994, kde zářil a střílel důležité góly, tým pak postoupil do čtvrtfinále.

    Jeho sedmnáctiletý syn Ianis má našlápnuto také k velké kariéře. Už si zahrál rumunskou ligu za tým Viitorul a dařilo se mu natolik, že zaujal skauty italské Fiorentiny. „Hodně všechno prožívá, je plný emocí,“ hodnotí své syna, který se narodil v Istanbulu, Hagi senior.

  • Buldok Simeone září na lavičce, junior kopíruje Ronalda

    Syn Diega Simeoneho Giovanni už oblékl dres juniorské argentinské reprezentaceFoto Profimedia.cz

    Diego Simeone má na kontě 105 startů za národní tým, byl známý svou zarputilostí a buldočí povahou. Úspěšný dokáže být i v roli manažera, kdy se mu daří na lavičce Atlétika Madrid. Když za sebou nechal v lize konkurenční Real Madrid i Barcelonu, fanoušci jej zbožňovali.

    Jednadvacetiletý Giovanni hraje v útoku. Pozornost si vysloužil poprvé v roce 2015, kdy se blýskl deseti góly ve dvanácti zápasech na mistrovství Jižní Ameriky hráčů do 20 let. Zajímavý je i tím, že se snaží při zahrávání trestných kopů napodobovat Cristiana Ronalda.

  • Henrik Larsson pojmenoval syna podle basketbalové legendy Jordana

    Jordan Larsson se snaží střílet góly jako tátaFoto Profimedia.cz

    Henrik Larsson o sobě dal vědět pořádně poprvé v Nizozemsku, kde zářil v dresu Feyenoordu. V té době se mu narodil syn, kterého pojmenoval podle basketbalové legendy Michaela Jordana. Byl skvělým hráčem s čichem na góly, v pokutovém území byl neudržitelný, uměl si najít prostor a pálil do sítě. Dotáhl to do Barcelony, samozřejmě zářil i švédské reprezentaci.

    Jeho syn Jordan už střílí góly ve švédské lize za Helsingborg, hraje v reprezentační devatenáctce. „Jde teprve nahoru,“ pochválil Larssona juniora třeba Zlatan Ibrahimovic. A ten poklony jen tak někomu neskládá…

  • V AC Milán se hlásí o slovo třetí generace značky Maldini

    Ve otcových šlépějích. Christian Maldini oblékl dres AC Milán.Foto twitter.com

    Paolo Maldini šel v AC Milán ve stopách svého otce Cesareho a stal se klubovou legendou. Pět triumfů v evropských pohárech, k tomu sedm titulů z italské ligy. Za pětadvacet let odehrál za AC 902 zápasy.

    Teď je tu třetí generace značky Maldini. Dvacetiletý Christian je již kapitánem výběru AC Milán do 19 let a experti soudí, že i kdyby byla jeho kariéra jen z poloviny úspěšná, jako to bylo u jeho táty a dědečka, bude se mít moc dobře.

  • Bebetovu kolébku má jeho syn Mattheus Oliveira v telefonu

    Syn Bebeta Mattheus Oliveira je k vidění v portugalské lizeFoto twitter.com

    Bebeto se stal nezapomenutelným kromě fotbalových kousků i gólovou oslavou. Během MS 1994 se mu narodil syn a on po vstřelení branky do sítě Nizozemska, jakoby houpal malé dítě v náručí. Když se někomu z hráčů narodí dítě, je tato oslava k vidění i v současnosti.

    Syn Mattheus Oliveira začal kariéru v Brazílii s Flamengem a nyní už válí v Evropě – v portugalském Estorilu. „Mám video tátovy oslavy v telefonu,“ říká pyšně Mattheus, který dostal jméno na počest tehdejší německé hvězdy Lothara Matthäuse.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud