Hynek Preisler
10. října 2016 • 13:11

Danke! Nezmarův poslední zápas: kde jsou hasiči, nefuněl jen Baroš

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kde hrál, tam si získal srdce fanoušků. „Není většího Nezmara,“ vzkázali Janu Nezmarovi fanoušci Liberce před čtyřmi lety, když za modrobílé odkopal poslední zápas. A dojemnou rozlučku mu přichystali i fandové Neugersdorfu, za který 39letý útočník odehrál poslední utkání. Po boku čestných spoluhráčů Radoslava Kováče a Milana Baroše, z české kolonie nechyběl ani ex-jablonecký Luboš Loučka, Milan Matula či Jaroslav Dittrich.



Sice šlo jen o přátelský duel, ale zase proti na sto procent hrajícím Drážďanům, momentálně jedenáctému týmu druhé bundesligy. Ostatně ho v přímém přenosu vysílala i německá televizní stanice MDR.

Když krátce po pauze s kapitánskou páskou na rukávě Jan Nezmar za stavu 0:3 (nakonec zápas skončil 0:5) vystřídal, ze hřiště v hornolužickém šestitisícovém městečku nedaleko českých hranic ho vyprovodil hlasitý aplaus.

„Teď už bude konečně čas jen pro hokej, fotbal jsem už opravdu uzavřel,“ usmál se Jan Nezmar, který hraje amatérskou hokejovou soutěž. Z domácího kotle v tu chvíli neúnavně znělo skandování:

 „Jan! Nezmar! Fussballgott!!!“

Jan Nezmar nebyl po své německé rozlučce přes skandování fanoušků skoro slyšet
Video se připravuje ...

„Jsem rád, že jsem tady zanechal takový dojem. Myslím, že když to člověk dělá na sto procent, lidi to umí ocenit. Teď jsem šťastný i smutný zároveň. Jsem velmi rád, že jsme tohle mohl prožít, i když je škaredé počasí,“ přiznal dojatě kanonýr, jenž Neugersdorfu po skončení profesionální kariéry fotbalisty pomohl mimo jiné postoupit do německé čtvrté nejvyšší soutěže či si s ním zahrál i finále Saského poháru.

„Danke Jan Nezmar,“ stálo na obřím transparentu, který po utkání nynějšímu sportovnímu řediteli Liberce darovali. Kytici mu před zápasem předal i majitel klubu Ernst Lieb podnikající v automobilovém průmyslu.

Jan Nezmar naposledy střídá v německém Neugersdorfu i ve své fotbalové kariéře
Jan Nezmar naposledy střídá v německém Neugersdorfu i ve své fotbalové kariéře

Kromě Baryho funěli všichni

„Vážím si toho, že mi tady takovou rozlučku zorganizovali a doufám, že se do Neugersdorfu ještě dostanu, protože jsem si tady našel spoustu přátel,“ pověděl 39letý člen Klubu ligových kanonýrů, který za Neugersdorf nasázel celkem 74 branek.

Proti Drážďanům poslední trefu nepřidal. Jeho hlavička ze 37. minuty skončila nad břevnem, mezi tisícovkou diváků to v tu chvíli jen zahučelo.

„Gól by byl asi trochu zázrak a v dnešním zápase hodně nadplán. Když už chodíte tak jednou dvakrát za týden hrát hokej a pak máte nastoupit proti týmu z druhé bundesligy, není to nic moc,“ uculil se. „Však mě Kováč s Barošem poslali do háje, že normálně se dělají rozlučky proti hasičům,“ vtipkoval „Nezmič“.

„Ano, myslel jsem, že přijedou nějací hasiči nebo kluci z páté šesté ligy, a ona přijela druhá bundesliga!“ smál se Kováč, který si s Nezmarem zahrál v jednom týmu vůbec poprvé.

„Abych řekl pravdu, celých čtyřicet pět minut jsem funěl. Kvalita je jasně na jejich straně, ale kluci jsou tady taky šikovní. Je to sice čtvrtá liga, ale myslím, že nějací by se dali využít v naší první lize. Ale užil jsem si to, přijel jsem rád, Nezmiče uznávám, je to výborný kluk,“ pochválil Kováč, který stejně jako Baroš odehrál jen první poločas. Nezmar nastoupil ještě do druhého a pak vystřídal.  „Kromě Baryho jsme tady funěli asi všichni,“ vtipkoval Nezmar. Teď už bude střídat s bruslemi na nohou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud