20. dubna 2017 • 15:14

VIDEO: Světový fotbal - Vyzrajte na ofsajdy

Autor: har
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Moderní útočná hra vyžaduje od ofenzivních hráčů pohyb na ofsajdové hraně. Musí umět naběhnout za defenzivní linii, aniž by se vystavili do postavení mimo hru. A to je nutné od žákovského věku učit. Třeba tímhle způsobem.



Před pokutovým územím zapíchneme do země dva plastové panáky simulující stopery soupeře. Vedle jednoho vytvoříme z kloboučků cestu po oblouku. Pak už je to jednoduché. Hráč nabíhá kloboučkovou stezkou na přihrávku, kterou mu adresuje z prostoru zhruba 15 metrů od panáků trenér nebo spoluhráč, přitom periferně sleduje nahrávajícího.

Útočník nesmí být za obráncem dřív než míč, ale zároveň ho poté musí převzít co nejrychleji převzít a vystřelit na bránu. Potom se totéž opakuje na druhou stranu s přihrávkou, jež míří mezi panáky. Další obměna: hráči vyrážejí od panáků a před nahrávačem vykrajují oblouk tak, aby se otáčeli čelem k němu (a ne zády) a mohli následně převzít průnikovou přihrávku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud