19. září 2018 • 14:50

Youth League: Plzeň - CSKA 1:1. Mladíci Viktorie srovnali z penalty

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předehru k večernímu představení v Lize mistrů Západočeši zvládli. V rámci UEFA Youth League se utkala devatenáctka Viktorie Plzeň s CSKA. Vyrovnané utkání skončilo remízou 1:1, za domácí srovnal z penalty kanonýr Tomáš Kepl. Obě mužstva si vypracovala i další šance, které ale gólem neskončily.



V Přešticích se hrálo zajímavé utkání. Nabuzení Západočeši začali lépe. Moskevského soupeře dobře presovali, vytvářeli si územní převahu a z ní plynoucí nadějné příležitosti. V úvodních deseti minutách si Plzeň vypracovala dvě nadějné akce, kvůli ofsajdu sudí správně neuznal branku Jakuba Selnara.

V průběhu prvního poločasu domácí dál zlobili, ale žádné z nadějných situací neskončily gólem. Naopak těsně před odchodem do šaten udeřili nečekaně hosté. Asi nejlepší hráč CSKA Danila Janov využil nedůrazu plzeňských obránců a z ojedinělé šance otevřel skóre.

Plzeňští mladíci remizovali v Youth League s CSKA Moskva 1:1
Plzeňští mladíci remizovali v Youth League s CSKA Moskva 1:1

Plzeň sympaticky bojovala i ve druhém poločase a dočkala se vyrovnání. V 65. minutě odpískal hlavní sudí spornou penaltu po faulu na Pihrta, kterou následně suverénně proměnil Tomáš Kepl. „Jsem na ni určený, takže jsem věděl, že půjdu kopat. Bod z utkání je ale málo,“ řekl po zápase západočeský kanonýr.

CSKA si ve druhém poločase vytvořila další dvě nebezpečné šance, na domácí straně mohl rozhodnout střídající exsparťan Pavel Hezoučký. V nadějné pozici ale místo přihrávky zkusil vystřelit, jenže mířil jen doprostřed přímo do náručí nachystaného gólmana.

„Byli jsme víc na balonu, měli jsme víc příležitostí, víc zakončení. Nicméně jsme po nenápadné akci prohrávali 0:1. Jsem rád, že jsme zápas dotáhli alespoň do remízového konce. Teď hráči i my trenéři cítíme, že na výhru bylo, remíza je pro nás určitě úspěch,“ hodnotil utkání trenér Jiří Žilák.

Góly

Domácí: 66. Kepl

Hosté: 43. Janov

Sestavy

Domácí: Mařík – Žilák, Míka (C), Hranáč, Svoboda – Pek, Petr (89. Gabriel), Šulc – Selnar (78. Plecitý), Kepl, Pihrt (71. Hezoučký)

Hosté: Žirikov – Tiknizjan, Karpov, Ignatovič, Zacharov, Jelejev (86. Fjodorov) – Šavinov (46. Konjuchov), Maradišvili (C), Janov (90+2 Rubenis) – Žironkin, Šapovalov (46. Popov)

Karty

Domácí: Mařík

Hosté: Zacharov, Ignatovič, Žironkin, Karpov

Rozhodčí

Peter Kralovič – Miroslav Benko, Erik Weiss

Stadion

Přeštice

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud