6. října 2021 • 04:30

Mladé hvězdy, které letos vyletí: Schickův parťák i talenti z Anglie

Autor: Zbyněk Veselý
Vstoupit do diskuse
0
  • Mezi velké talenty, kteří letos můžou naplno rozvinout potenciál patří i Schickův parťák Florian WirtzMezi velké talenty, kteří letos můžou naplno rozvinout potenciál patří i Schickův parťák Florian WirtzFOTO: Koláž iSport.cz

    Některé mladé hvězdy současného fotbalu už jste viděli hrát, o jiných jste možná jen zaslechli, ale nikdo z nich (zatím) nemá takový věhlas jako hvězdní Cristiano Ronaldo, Lionel Messi či Kylian Mbappé. Projděte si osmičku ofenzivních talentů, které možná čeká průlomová sezona. Spousta z nich už góly či asistencemi v úvodu ligových soutěží naznačila obrovský potenciál. Jsou třeba v Realu, Bayernu, Liverpoolu, Manchesteru United či Lipsku.

  • EDUARDO CAMAVINGA

    18 let

    Real Madrid

    záložník

    Francouz

    182 cm/68 kg

    Bílý balet nezískal Mbappého (zatím), ale spravil si chuť jiným Francouzem. Camavinga byl od 16 let senzací Ligue 1, za Rennes odehrál 90 zápasů. Debut za Real? Gól po 6 minutách. Nahradí Modriče s Kroosem? Na San Bernabéu v to věří.

    40

    Chtěly ho Bayern i PSG, uspěl však Real, který zaplatil 40 milionů eur (plus bonusy), což dohromady v přepočtu dá více než miliardu korun. Camavingův vzor? Zidane. „Proto jsem snil o Bílém baletu,“ vysvětlil kapitán francouzské jednadvacítky.

    Eduardo Camavinga se v dresu Realu dokázal prosadit už po pěti minutách na hřišti, pálil proti Celtě Vigo Eduardo Camavinga se v dresu Realu dokázal prosadit už po pěti minutách na hřišti, pálil proti Celtě VigoFoto Reuters

  • JUDE BELLINGHAM

    18 let

    Borussia Dortmund

    záložník

    Angličan

    180 cm/75 kg

    „Jude už je jedním z lídrů,“ uvedl kapitán Marco Reus. „Patří k nejhlasitějším v kabině i na hřišti.“ Stoper Mats Hummels dodal: „Letos jsem mu už třicetkrát řekl, že ho miluju. Skvělý fotbalista, skvělý chlap.“ Bellingham brání, tvoří, skóruje. Ohromující talent.

    80

    Dortmund ho v létě 2020 přivedl za 20 milionů eur z Birminghamu City. Jude převzal cenu pro nejlepšího nováčka bundesligy a jeho tržní cena vzrostla čtyřnásobně.

    Talentovaný anglický záložník Dortmundu Jude Bellingham Talentovaný anglický záložník Dortmundu Jude BellinghamFoto ČTK / AP / Martin Meissner

  • JAMAL MUSIALA

    18 let

    Bayern Mnichov

    záložník

    Německo

    183 cm/68 kg

    Že to mají obránci hrající proti Bayernu složité je nezpochybnitelné. Buď je ničí střelec Lewandowski nebo z druhé vlny udeří Müller. Z křídel hrozí Sané, Gnabry či Coman. Už se vám z těch jmen točí hlava? V tu chvíli se může objevit supertalent Musiala a udeří on. Na startu letošní sezony už stihl v bundeslize zapsat dva góly a dvě asistence v šesti duelech. Budoucnost bavorského velkoklubu.

    38

    Tolik milionů eur je jeho tržní hodnota (přibližně 950 milionů korun). Bayern ovšem moc dobře ví, co v něm má. Takže potenciální zájemce by musel vyskládat na stůl víc než miliardu korun, což si může dovolit velmi malé množství klubů. 

    Supertalent Bayernu Jamal Musiala Supertalent Bayernu Jamal MusialaFoto Reuters

  • MASON GREENWOOD

    20 let

    Manchester United

    útočník

    Angličan

    181 cm/70 kg

    1. října 2021 oslavil dvacetiny (a je tak o 20 let mladší než Zlatan Ibrahimovic). Má famózní levačku a zabijácký instinkt, který se nedá naučit, ten prostě v krvi máte, nebo nemáte. Roste v důležitého muže Red Devils.

    32x

    Za Rudé ďábly nastřílel 32 gólů (110 zápasů). „V této sezoně chci atakovat metu 25 branek,“ vyhlásil odvážně. To však netušil, že na Old Trafford přistane tryskáč z Madeiry CR7.

    Mason Greenwood slaví branku do sítě Wolves Mason Greenwood slaví branku do sítě WolvesFoto Reuters

  • FLORIAN WIRTZ

    18 let

    Bayer Leverkusen

    záložník

    Němec

    178 cm/68 kg

    Prvních pět zápasů nové sezony? Čtyři trefy a pět asistencí. Vizitka 18letého záložníka, nesmírně dynamického, který pokryje velký prostor a nutí fanoušky k úsměvu. Šikovný playmaker si velmi dobře rozumí i s Patrikem Schickem. V úvodu sezony v Leverkusenu asistoval českému střelci na čtyři z jeho šesti gólů v bundeslize. Hansi Flick Wirtze povolal do německé reprezentace. V září si připsal tři starty.

    80

    Tolik milionů eur Leverkusen vydělal na prodeji Kaie Havertze. Bayer však poslal do světa i další borce (Michael Ballack, Emre Can, André Schürrle, Julian Brandt, Heung-min Son, Arturo Vidal). Wirtz je další drahokam v klubové truhlici.

    Patrik Schick (uprostřed) slaví gól proti Dortmundu, na který mu asistoval talent Leverkusenu Florian Wirtz (vpravo) Patrik Schick (uprostřed) slaví gól proti Dortmundu, na který mu asistoval talent Leverkusenu Florian Wirtz (vpravo)Foto ČTK / AP / Martin Meissner

  • BRYAN GIL

    20 let

    Tottenham

    křídlo

    Španěl

    175 cm/65 kg

    Pozorně ho sledovaly Arsenal a Barcelona – oba kluby si na něj dělaly zálusk. Gil, mrštný a průbojný, se nakonec hlásil v Tottenhamu. Stál 25 milionů eur a součástí transferu byl i Erik Lamela, který se stěhoval do Sevilly.

    2026

    Gil má pověst jednoho z nejblyštivějších španělských talentů. Spurs na něj vsadili a dali mu pětiletou smlouvu.

    Talentovaný španělský útočník Bryan Gil během zápasu Konferenční ligy proti Pacos de Ferreira Talentovaný španělský útočník Bryan Gil během zápasu Konferenční ligy proti Pacos de FerreiraFoto Reuters

  • DOMINIK SZOBOSZLAI

    20 let

    RB Lipsko

    záložník

    Maďar

    186 cm/75 kg

    Ferenc Puskás, Sándor Kocsis a teď Szoboszlai? Maďaři se drží naděje, že Dominik nakráčí do jejich panteonu fotbalových bohů. Během necelých tří let v Salcburku oslnil 26 zásahy a 35 asistencemi. Vyhlásili ho nejlepším hráčem ligy a maďarským sportovcem roku.

    25

    Lipsko vyplnilo šek na 25 milionů eur (přibližne 500 milionů korun) a Szoboszlai se rozkoukal rychle – třikrát skóroval a vytvořil několik gólovek.

    Dominik Szoboszlai během utkání Ligy mistrů proti Manchesteru City Dominik Szoboszlai během utkání Ligy mistrů proti Manchesteru CityFoto Reuters

  • HARVEY ELLIOTT

    18 let

    Liverpool

    záložník

    Angličan

    170 cm/67 kg

    Klopp má nového oblíbence. Elliott mu přirostl k srdci v letní přípravě, v níž patřil k nejlepším, a dal mu značný prostor v Premier League – odehrál 90 minut proti Burnley i Chelsea. V základní sestavě nechyběl ani s Leedsem, jenže... Drsným skluzem mu zlomili kotník, musel na operaci a čeká ho několikaměsíční přestávka.

    16

    Elliott, agilní záložník či křídlo, obětavý a pracovitý, je rekordmanem Reds. Za Liverpool debutoval v 16 letech – jako nejmladší v historii.

    Talent Harvey Elliott (vlevo) s hvězdou Liverpoolu Mohamedem Salahem Talent Harvey Elliott (vlevo) s hvězdou Liverpoolu Mohamedem SalahemFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud