5. května 2022 • 18:37

Reprezentace nevyšla, co bude s Haškem dál? V Libanonu ho chtějí

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po více než deseti letech mohl mít zase trenérskou práci v Česku. U reprezentačního týmu však zůstal Jaroslav Šilhavý se svojí suitou a Ivan Hašek řeší, co dál. Nejžhavěji vypadá setrvání v Libanonu, kde mu svaz nabízí prodloužení spolupráce. „Během dvou tří týdnů budu o své budoucnosti vědět víc,“ řekl v krátkosti deníku Sport.  



Práci u národního mužstva by bral za vrchol kariéry. Tak se Ivan Hašek vyjádřil v lednovém rozhovoru. Měl zájem. Chuť. Výkonný výbor FAČR však rozhodl o setrvání Jaroslava Šilhavého, svazový předseda Petr Fousek s trenérem následně domluvil parametry nové smlouvy, která vyprší nejdříve na konci příštího roku.

Hašek příležitost nedostal. Z jeho okolí jdou zprávy, že je výsledkem zklamaný, což je pochopitelné. Deníkem Sport byl osloven, zda chce o svých pocitech pohovořit. Jen zakroutil hlavou. „K tomu teď nemám co říct,“ opáčil.

Momentálně pobývá v Česku. Sleduje finále FORTUNA:LIGY, hraje golf, setkává se s kamarády a známými. A zároveň řeší budoucnost. Je možné, že ji opět spojí s Libanonem, kde u tamního národního mužstva působil od července minulého roku.

„V této chvíli nemohu ohledně svého dalšího trenérského působení říct nic nového, nemám nic podepsaného. Smlouvu s Libanonem jsem měl do konce kvalifikace, jsme domluvení, že budeme jednat o prodloužení do mistrovství Asie. Budu se teď rozhodovat, jestli tam zůstanu, nebo ne. Během dvou tří týdnů budu o své budoucnosti vědět víc,“ pronesl.

Libanonský svaz nabízel Haškovi smlouvu už v předchozích měsících. Není to tedy otázka vývoje posledních dní. S jeho prací u národního týmu, též s asistentem Miroslavem Jirkalem, byli v zemi na Blízkém východě spokojení. A to i přesto, že český kouč slabou libanonskou reprezentaci nedovedl na mistrovství světa v Kataru a v kvalifikaci skončil na posledním šestém místě ve skupině s jedním vítězstvím a třemi remízami.

Hašek je údajně podpisu smlouvy celkem nakloněn. Roli hraje nejen znalost prostředí, ale i fakt, že Libanon je jedním z jistých účastníků mistrovství Asie, a tudíž nemusí projít kvalifikačním martyriem. Turnaj pro čtyřiadvacet asijským zemí se uskuteční příští rok v červnu a červenci v deseti čínských městech.

V případě adekvátní nabídky z Evropy je však možné, že by preferoval tuto variantu. Zejména proto, že by zůstal blíž rodině. Příští dny a týdny určí Haškovo směřování.

Ivan Hašek: útěk ze svazu, kontroverzní spojenci i trénování v exotice
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud