Michal Kvasnica
15. června 2022 • 13:33

Zlámal se loučí s kariérou. Sigma 2012 si zahraje proti Bobby týmu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pestrou kariéru, do níž patří angažmá v obou pražských „S“, Skotsku, Turecku, Španělsku, Itálii či jeden start za českou reprezentaci, ukončil už loni v září. Od té doby je z někdejšího spolehlivého brankáře Zdeňka Zlámala útočník, jenž v olomoucké 1. B třídě nastřílel za Kožušany třináct gólů. V pátek (18.30) se Zlámal s fanoušky oficiálně rozloučí na hřišti po boku velkých hvězd.



Pohárová desítka + poslední tango Bobbyho Zlámala. Takový název má akce, která se uskuteční v pátek odpoledne na útulném stadionku 1. HFK Olomouc. Jde o připomenutí pohárového vítězství Sigmy z roku 2012, tehdejší mančaft se pod vedením kouče Petra Uličného utká s mužstvem Zdeňka Zlámala. Bývalý gólman se loučí s profesionální kariérou.

Za Bobby tým by měli nastoupit například bronzoví medailisté z EURO 2004, Jan Koller, Tomáš Ujfaluši, David Rozehnal či Marek Heinz, ale i současní elitní fotbalisté. Třeba Ondřej Čelůstka (Sparta), Michal Papadopulos (Karviná) nebo Josef Jindřišek s Danielem Krchem (oba Bohemians).

„Na všechny kluky se moc těším. Doufám, že přijde dost lidí, přátel, rodina, abychom si celý den společně užili. A hlavně chci vidět fanoušky, kteří byli v roce 2012 na finále proti Spartě v Plzni a pomohli nám přivézt pohár domů,“ hlásí s jiskrou v očích Zlámal.

Pozván byl i kanonýr Patrik Schick, ten však podobně jako Michal Sadílek, David Lafata či David Bartek nakonec nedorazí. I tak však slibuje páteční odpoledne na kraji Olomouce zábavu v příjemném počasí. Součástí bude dětský turnaj (16.30) i soutěž v kopání penalt právě na Zlámala.

GALERIE: Zlámal chytal v dresu šesti klubů v Česku, podíval se i do zahraničí...

Zdeněk Zlámal v dresu Olomouce
Zdeněk Zlámal v dresu Olomouce

„Přijímám Bobovu výzvu o vzájemné utkání, zároveň ho rád přivítám ve fotbalovém důchodu,“ vtipkuje tehdejší kapitán Hanáků Radim Kučera. „Důležitý zisk poháru a desetileté výročí určitě důkladně oslavíme,“ dodává současný asistent Radoslava Látala v polské Termalice Nieciecza. 

Návštěvníci v akci uvidí i sportovního ředitele Slavie Jiřího Bílka, experta Jakuba Podaného, trenéra působícího v Kuvajtu Romana Pivarníka, hokejisty Jana Káňu s Vilémem Burianem...

„Bude to super,“ slibuje organizátor Zlámal, který by se měl správně objevit v obou celcích. Otázkou však je, zda v bráně. Za Kožušany po Rozehnalově boku totiž nastupuje na desítce. A trefuje se. „Tam ještě nekončím, užívám si vesnický fotbálek, dobrou partu, legraci,“ usmívá se.

Dražit přes internet se budou reprezentační dresy Schicka a Sadílka, výtěžek poputuje rodině nedávno tragicky zesnulého Martina Šustra, který patřil do úspěšného kádru Sigmy z jara 2012.

„Sport – a konkrétně fotbal – má obrovskou sílu v tom, že dokáže spojovat lidi a pomáhat v těžkých životních situacích. Tohle je to nejmenší, co můžeme udělat,“ říká Zlámal.

Vstupenky na exhibiční zápas stojí v předprodeji (přes internet, ve fanshopu na Andrově stadionu a přímo na hřišti v Holici) 89 korun, na místě v den konání 128 korun. Všechny lístky budou slosovatelné o zajímavé ceny. Děti do 12 let mají vstup zdarma, čekají na ně různé atrakce.

Kdo by měl dorazit:

Jan Koller, Tomáš Ujfaluši, David Rozehnal, Marek Heinz, Ondřej Čelůstka, Michal Papadopulos, Josef Jindřišek, Daniel Krch, Tomáš Hořava, Radek Šírl, Jiří Bílek, Radim Kučera, Michal Ordoš, Michal Hubník, Tomáš Janotka, Michal Vepřek, Aleš Škerle, Jakub Podaný, Jan Moravec, Ondřej Bačo, Petr Uličný, Roman Pivarník, Lukáš Železník, Michal Šmíd, Milan Švenger, Petr Tlustý,  Petr Nerad, Libor Žůrek, Jan Káňa, Vilém Burian...

Zlámal se zapsal do historie ligy i jako brankář, který zlomil tyč.

Mladá Boleslav - Zlín: Zlámal likvidoval nevyzpytatelnou střelu Mareše a zlomil tyč brány!
Video se připravuje ...

A který skóroval.

Dukla - Bohemians: Gól brankáře Zlámala z 92. minuty na 2:2
Video se připravuje ...

MOJE JEDENÁCTKA: Zlámal volí tři Klokany, do branky dal dvojku z Příbrami
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud