10. července 2022 • 04:40

Bláznivé proměny fotbalistů: wrestler, detektiv, zelinář či boháč biochemik

Autor: Vladimír Formánek
Vstoupit do diskuse
0
  • Jaké jsou nejbláznivější proměny fotbalistů?Jaké jsou nejbláznivější proměny fotbalistů?FOTO: Koláž isport.cz

    Většina fotbalistů se po kariéře pokouší uchytit v oboru. Jako trenéři, skauti, agenti, funkcionáři či jako televizní experti. Najdou se ale i jiné případy... Bývalý vynikající levý bek Fábio Coentrao, který hrával třeba i za Real Madrid, se po konci s fotbalem stal rybářem. A co další bláznivé proměny? Ze kterých hráčů se stal wrestler, detektiv či biochemik?

  • Tim WIESE - WWW wrestler

    V bundeslize debutoval v roce 2001 v brance Kaiserslauternu. Pamatovat si ho ale budete zejména v dresu Brém, kde strávil sedm let. S Werderem si zahrál i Ligu mistrů a na šest zápasů nakoukl do německé reprezentace. Po ukončení hráčské kapitoly se vydal na dráhu wrestlera, když podepsal s organizací WWE, kde vydržel ale pouhý rok.

    Tim Wiese v dresu Werderu BrémFoto Profimedia.cz

  • Arjan DE ZEEUW - Detektiv

    Má titul z medicíny, ale doktor se z něj po konci profesionální kariéry nestal. Z bývalého nizozemského obránce, jenž si zahrál v Premier League za Porstmouth a Wigan, se stal detektiv. „Stejně jako fotbal je týmový sport, opravdový zločin vyřešíte zřídkakdy sami,“ řekl o svém novém poslání. 

    Arjan de Zeeuw v dresu PortsmouthuFoto Profimedia.cz

  • Royston DRENTHE - Rapper

    Talent Feyenoordu měl slibně nakročeno. V roce 2007 si ho koupil Real Madrid, jenže na Santiago Bernabéu nikdy velkou slávu neudělal. Spíš putoval po různých hostováních a nikde se neusadil natrvalo. Proto se rozhodl, že změní obor. Vydal se do hudebního průmyslu. Jako rapper pod pseudonymem „Roya2Faces“ ale příliš neprorazil. 

    Royston Drenthe v dresu Realu MadridFoto Profimedia.cz

  • José Manuel PINTO - Učitel zumby

    V Barceloně strávil šest sezon, vyhrál tři ligové tituly a dvakrát Ligu mistrů. Že si na něj nepamatujete? Děsivý vzhled s dlouhým copánkem, dvojka za Victorem Valdésem, jehož poznávacím znamením bylo, že kdykoli se cokoli semlelo na hřišti, z lavičky hned startoval do víru sváru. Nenechal si ujít žádnou potyčku. Po odložení rukavic se vydal na klidnější cestu, vyučuje lekce zumby.

    José Manuel Pinto v dresu BarcelonyFoto Profimedia.cz

  • Fabien BARTHEZ - Závodník

    Francouzský mistr světa a Evropy hájil prostor mezi tyčemi v Marseille, Monaku či Manchesteru United. „Už během fotbalové kariéry mě to vždy táhlo k motosportu,“ netajil se nikdy. A tak přesedl do závodního auta. Třikrát se účastnil čtyřiadvacetihodinového závodu Le Mans. Nevedl si zle. V letech 2014 a 2016 skončil devátý, respektive osmý.

    Fabien Barthez v dresu Manchester UnitedFoto Profimedia.cz

  • Mathieu FLAMINI - Biochemik

    Neměl špatnou kariéru. Francouz kopal za Arsenal či AC Milán. Opravdový boháč se z něj stal ale až mimo fotbalové trávníky. Začal se věnovat ekologické udržitelnosti a biochemii. Spoluzaložil společnost, která se specializuje na výrobu paliva z rostlinného odpadu. Hodnota jejich podniku raketově vystřelila a nyní je ceněná na 30 miliard liber.

    Mathieu Flamini v dresu ArsenaluFoto Profimedia.cz

  • Phillipe ALBERT - Zelinář

    S Newcastlem dvakrát obsadil v Premier League druhé místo (1996 a 1997). Byl členem party trenéra Kevina Keegana. „Vstávat brzy a končit pozdě. To je to, co jsem chtěl – normální život,“ nechal se slyšet o svém poslání zelináře. „A jsem na to hrdý,“ doplnil. Pocitem prázdnoty po skončení ve fotbale nikdy netrpěl. Našel si to, co jej naplňuje i mimo hřiště.

    Phillipe Albert (vlevo) v dresu Newcastlu v souboji s Ericem Cantonou z Manchesteru UnitedFoto Profimedia.cz

  • Fábio COENTRAO - Rybář

    Oblékal dres Realu Madrid, se kterým dvakrát ovládl Ligu mistrů. Portugalsko reprezentoval na mistrovství světa i Evropy. Přesto si největší sen splnil až po ukončení kariéry. Fábio Coentrao odmala věděl, že jeho osudem nejsou fotbalové trávníky, ale rozbouřené vody. Už během hráčské etapy si koupil první loď. Nyní vlastní flotilu tří a rybářský byznys se mu rozrůstá. „Život na moři není ostuda, jak si spousta lidí myslí,“ říká 34letý bývalý vynikající levý bek.

    Fábio Coentrao v dresu Realu v derby proti AtléticuFoto profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud